Dan Voiculescu cere o alianta PSD-PNL

Joi, 28 Ianuarie 2010, ora 17:31
3162 citiri

Presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, sustine ca in actualul climat politic este extrem de necesara o Opozitie unita, cerand, astfel, o alianta intre PSD si PNL.

"Se pregatesc congrese la PSD, PNL si la PC. Fierbere, strategii, aliante, ambuscade, functii. Inevitabil, cineva va ajunge sau va ramane presedinte la PSD. Si? Va inceta dezertarea parlamentarilor? Primarii ramasi fara fonduri nu vor mai trece de partea puterii? Vor creste pensiile sau salariile din educatie si sanatate? Mi-e teama ca nu.

La PNL, foarte probabil, Crin Antonescu isi va reimprospata echipa. si? Parlamentarii si primarii PNL vor rezista ispitei scurtaturii spre putere? Fiscalitatea va deveni eficienta si flexibila? Sunt, din nou, sceptic. La PC se schimba garda. Vor veni, sper, lideri tineri, inteligenti, determinati. Vor propune si promova o noua viziune! Si?

De fapt, vor detine macar un strop de putere reala actualii si viitorii presedinti ai acestor partide intr-un stat in care Presedintia, Guvernul, Parlamentul, Ministerul Public si serviciile secrete sunt autoritar controlate de CELALALT PARTID? Mi-e teama ca NU", se arata intr-o scrisoare deschisa a lui Dan Voiculescu, remisa Ziare.com.

Liderul PC vorbeste despre rolul Opozitiei in Romania si despre faptul ca tara este condusa de un singur partid, ba, mai grav, de un singur om.

"In acest moment, nu-i nici un secret, in Romania exista un singur partid cu putere politica reala. Ba chiar un singur om, dar asta este deja specific national. Asadar, la o evaluare realista, noilor presedinti nu le ramane decat bucuria platonica a statului de lider al Opozitiei. (...) Si atunci, ma intreb, n-ar fi mai util ca, in loc de pantomima politica, Opozitia sa inceapa sa existe?

Iar Opozitia, aceasta Opozitie confruntata cu actualul regim, nu poate exista decat daca actioneaza unitar. Este nevoie acum, nu peste doi ani, de o Alianta Social-Liberala. PSD si PNL trebuie sa inteleaga ca nu se lupta cu un partid, ci cu un sistem care dispune integral de resursele institutionale, financiare si coercitive ale statului roman", mai scrie Voiculescu.

Actualul regim nu poate fi schimbat decat cu peste 70% din voturi

Voiculescu mai spune ca singura solutie ca in Romania sa se schimbe regimul este ca cele doua partide mari din Opozitie sa se uneasca, pentru ca nu pot convinge electoratul sa ii voteze daca se vor ataca reciproc pana la urmatoarele alegeri.

"Actionand separat, in logica unei rivalitati in interiorul Opozitiei, structurile teritoriale ale PSD si PNL vor fi, in doi ani, decimate de migratia spre putere. Iar daca cineva isi face iluzii ca in 2012 poate castiga puterea, chiar intr-o alianta, obtinand 54-55% din voturi inseamna ca s-a nascut dupa 6 decembrie 2009.

Actualul regim nu poate fi schimbat decat cu peste 70% din voturi. Iar o alianta cu o istorie de doar 6-7 luni intre politicieni care, timp de 2 ani, s-au atacat, nu va putea ajunge la un asemenea nivel in optiunile de vot ale romanilor. De la cetatenii romani fara simpatii politice pana la simpli membri de partid, alesi locali sau parlamentari, toti avem nevoie de o viziune si un obiectiv realizabil pentru a continua sa speram.

Pentru ca PSD si PNL sa nu devina, treptat, doar partide istorice, trebuie formata, in cel mai scurt timp, Alianta Social Liberala, trebuie elaborat un program politic temeinic si trebuie construit un guvern din umbra solid, care, prin contrast, sa demonstreze precaritatea Executivului in functie si sa-i convinga pe romani ca exista alternativa. Romania are personalitati marcante, in politica si in afara ei, care ar putea restaura, chiar si din umbra, increderea romanilor in functia din prim-ministru. Altfel, daca ne irosim timpul cu mize simbolice, rezultatele la alegerile locale si parlamentare din 2012 vor fi, in mod fatal, doar simbolice", mai scrie Voiculescu in scrisoarea deschisa.

In final, liderul PC face un apel catre toti liderii politici marcanti ai celor doua partide sa lase luptele interne deoparte.

"Asadar, domnule Diaconescu, domnule Geoana, domnule Mitrea, domnule Nastase (ordinea este strict alfabetica) va intreb public, ca cetatean roman si coleg de Opozitie, cum vedeti viitorul PSD, al Opozitiei si al democratiei in Romania? Domnule Antonescu, stimati colegi liberali, cum vedeti viitorul PNL, al Opozitiei si al democratiei in Romania?", conchide Voiculescu.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Dan Voiculescu alianta Opozitie, #alianta PSD PNL Voiculescu , #Partidul Conservator
Comentarii
Poza icbratianu
icbratianu
rank 5
,,Presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, sustine ca in actualul climat politic este extrem de necesara o Opozitie unita, cerand, astfel, o alianta intre PSD si PNL."
Poza leonardus
leonardus
rank 2
dar alianta comunisto-liberala exista inca din primavara lui 2007, dle Voiculescu, de la suspendarea presedintelui!