Dan Voiculescu ne vrea pe toti cu tricolor la geam

Marti, 25 Septembrie 2012, ora 12:43
3247 citiri
Dan Voiculescu ne vrea pe toti cu tricolor la geam
Foto: Arhiva

Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, vrea ca toate casele din tara sa afiseze tricolorul in geam, pentru ca oamenii sa-si exprime astfel mandria de a fi romani. "Un roman mandru nu se ascunde", indica Voiculescu.

Dan Voiculescu a observat, "cu ingrijorare", o "diminuarea a sentimentului de mandrie nationala", astfel incat crede ca este cazul sa se ia masuri.

"Sentimentul de mandrie nationala poate fi exprimat natural si sincer prin gesturi si atitudini simple. Un drapel al Romaniei 'arborat' in fata casei, la geam sau pe balcon poate transmite mai mult decat 1000 de 'angajamente patriotice' cu iz demagogic. Indemn pe fiecare roman sa-si personalizeze locuinta cu drapelul Romaniei.

Zece mii, o suta de mii, un milion de steaguri tricolore pot trezi Romania, pot reface increderea in forta acestei natiuni, pot impune respect celor care au uitat sa ne respecte. Un roman mandru nu se ascunde. Un roman mandru isi exprima raspicat vointa. Un roman mandru isi asuma deschis identitatea nationala. Un roman mandru are un tricolor la poarta, la balcon, la fereastra...", sustine Dan Voiculescu pe blog.

Voiculescu nu uita sa detalieze si motivele pentru care "sentimentul de mandrie nationala" al romanilor s-ar fi "diminuat".

"Agresati de ostilitatea cu substrat xenofob a unor minoritati radicale din Europa, umiliti de propriul presedinte, care le-a transmis explicit ca traiesc intr-o tara de mana a doua si i-a invitat sa-si caute prosperitatea peste granita, izolati arbitrar la limita spatiului Schengen, sufocati de saracie, de grijile zilei de astazi si de maine, romanii au invatat sa vorbeasca mai incet cand sunt in strainatate, sa tolereze glume rasiste sau tratamente discriminatorii si sa accepte, de exemplu, ca mesajul in 11 puncte al unui domn de la Bruxelles este mai puternic decat vointa ferm exprimata prin vot de 7.5 milioane de cetateni", explica Voiculescu.

O.A.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Dan Voiculescu tricolor, #Dan Voiculescu patriotism, #Dan Voiculescu steaguri tricolore , #Partidul Conservator