Voiculescu Dan, groparul USL (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 26 Iulie 2011, ora 12:11
6911 citiri
Voiculescu Dan, groparul USL (Opinii)
Foto: evz.ro

A fost din prima zi bolovanul de gatul Uniunii si va atarna acolo pana in ultimele ceasuri ale existentei ei. Dan Voiculescu atinge cu latura sa felixiana Uniunea Social Liberala de fiecare data cand ii este pomenit numele.

Cred ca celelalte doua partide - PSD si PNL - vor plati pentru spatiul si bunavointa de pe ecranele Antenelor cu varf si indesat. Nu stiu cum s-ar fi situat in sondaje o Uniune simpla doar intre social-democrati si liberali, insa pot sa imi imaginez ca unul din motivele principale pentru pierderea de credibilitate a USL isi are originea in constanta cu care "Felix" Voiculescu vegheaza asupra Uniunii.

Si ca si cum trecutul lui Voiculescu nu ar fi suficient pentru a eroda in permanenta la baza USL, fondatorul grupului Intact si-a trimis invatacelul timid si naiv - pe nume Daniel Constantin, presedintele Partidului Conservator - la atac.

Si asa a sarit tanarul conservator, pe la spate si pe neanuntate, la gatul mai batranului, dar tot fara experienta, Relu Fenechiu. Si l-a facut tanarul purtator de cuvant al lui Voiculescu in toate felurile pe liberal. "Fenechiu vorbeste numai prostii. Ar fi bine sa taca daca mai doreste binele USL", a declarat Daniel Constantin.

Daca nu ati inteles prea bine de unde vin si incotro se indreapta vorbele aruncate de catre liderul conservator, aparent fara nicio legatura cu nimic, trebuie sa stiti ca miza din spatele conflictului e numele persoanei care va fi propusa de catre USL pentru candidatura la Primaria Iasi.

PSD si PNL il sustin pe Gheorghe Nichita, in timp ce PC l-a luat in brate pe si mai neexperimentatul Tudor Ciuhodaru, pe care partidul vrea, nici mai mult nici mai putin, sa il faca primar al Iasului. Dintr-un purtator de cuvant de la Spitalul de Urgente, amabil si vorbitor pe intelesul tuturor, doctorul Tudor Ciuhodaru a ajuns deputat PSD, a cochetat cu UNPR si a ajuns intr-un final in curtea PC.

Partidul lui Voiculescu l-a luat cu bratele deschise, iar astazi poate fi urmarit aproape zilnic la una din antenele lui Voiculescu. Promovat in exces la orice ora din zi, Tudor Ciuhodaru si-a atins repede limitele, insa ramane pion si piesa de rezistenta cu care Partidul Conservator vrea sa isi impuna propriii candidati la primarii si consilii judetene la alegerile locale din 2012.

Invocand un sondaj doar el stie de unde, Dan Constantin sustine ca reprezentantul PC - Tudor Ciuhodaru - are mai multe sanse la primarie in comparatie cu actualul edil al Iasului, Gheorghe Nichita. Astfel a debutat micul scandal care avea sa se transforme peste noapte in marea neintelegere dintre PC si celelalte doua partide din Uniune.

Ca Daniel Constantin nu deschide gura fara a avea incuviintarea lui Dan Voiculescu este un fapt care devine certitudine doar privindu-i trasaturile ce-i definesc maturitatea. Ca ideea de a-l impinge tot mai in fata pe Tudor Ciuhodaru este miscarea prin care Voiculescu vrea sa isi impuna oamenii din partid pe pozitii egale cu reprezentantii celorlalte doua mari partide - este iarasi evident.

Ce este mai putin izbitor, cel putin pentru Voiculescu, e tocmai raul pe care astfel de jocuri de culise si aranjamente "securistice" il fac Uniunii Social Liberale.

Daca PSD si PNL asteapta alegerile parlamentare din 2012 pentru a intelege ca, pe mana lui Voiculescu, au toate sansele sa piarda mai urat si mai rusinos decat Mircea Geoana, orice fel de avans si-ar imagina ca ar avea in prezent in fata PDL, atunci pot sa doarma linistite. Trecutul lui Voiculescu vegheaza pentru Traian Basescu si Partidul Democrat Liberal.

Daca Victor Ponta si Crin Antonescu nu isi vor renegocia rapid si transant relatia cu fostul administrator Crescent, atunci liderii USL se pot pregati de pe acum pentru inca patru ani de Opozitie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Voiculescu USL sondaje, #Ciuhodaru Primaria Iasi , #Partidul Conservator