Voiculescu ii raspunde lui Kelemen Hunor: Declaratia lui, o forma de terorism etnic

Joi, 03 Ianuarie 2013, ora 20:59
5881 citiri
Voiculescu ii raspunde lui Kelemen Hunor: Declaratia lui, o forma de terorism etnic
Foto: Arhiva

Presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a declarat joi ca articolul 1 din Constitutie nu este negociabil, acest lucru fiind comunicat Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania.

El a subliniat ca Romania trebuie sa ramana stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil.

"Declaratia lui Kelemen Hunor, daca este reala, poate fi considerata o forma de terorism etnic. Da, eu am fost cel care am comunicat UDMR si domnului Hunor ca articolul 1 din Constitutia Romaniei nu este negociabil. Romania este si trebuie sa ramana stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil. Si, sunt convins, aceasta este opinia tuturor romanilor, inclusiv a liderilor PSD, PNL, PC sau PDL", a precizat presedintele fondator al PC, referindu-se la o declaratie a lui Kelemen Hunor citata de presa centrala conform careia Dan Voiculescu este "o tumoare canceroasa a politicii romanesti".

Dan Voiculescu a aratat ca poate intelege ca un politician care se vedea la guvernare si nu a mai ajuns, care credea ca totul e negociabil si a dat peste un refuz ferm, "este astazi frustrat, nemultumit".

"Presat din interiorul propriei formatiuni politice si a propriei comunitati. Dar oamenii responsabili sunt capabili sa-si controleze frustrarile. Un atac la persoana de o asemenea violenta este indecent, imoral si chiar ilegal. Demersul domnului Hunor, daca ii apartine intr-adevar, poate fi considerat o instigare la ura etnica, intoleranta si conflict. Este foarte grav.

O asemenea agresivitate incurajeaza extremismul de tip Csibi Barna, cel care l-a spanzurat simbolic pe Avram Iancu si poate dezvolta periculos forme de terorism etnic. Eu nu ma cobor la nivelul limbajului folosit de domnul Hunor. Sustin insa, in continuare, ca articolul 1 din Constitutie nu trebuie revizuit. Si inca ceva: ii recomand liderului UDMR sa tina seama de standardele europene de civilizatie si sa retracteze acel atac incalificabil. Toti liderii politici trebuie sa inteleaga ca orice exces, orice demers extremist poate deveni un model periculos. In consecinta, il invit pe domnul Hunor la responsabilitate si decenta", a mai spus senatorul conservator.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dan Voiculescu Kelemen Hunor, #Dan Voiculescu UDMR guvernare , #Partidul Conservator