Voiculescu vrea sa combata evazionistii cu... Armata (Video)

Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 19:26
4008 citiri
Voiculescu vrea sa combata evazionistii cu... Armata (Video)
Foto: Arhiva

Detasarea de personal de la Ministerul Apararii catre cel al Finantelor si aparitia, astfel, a unor "vanatori de evazionisti" pentru reducerea TVA la alimentele de baza a fost prezentata luni in sedinta USL de liderul fondator al PC, Dan Voiculescu.

Intrebat daca USL a decis sa implementeze ideea PC privind reducerea TVA la alimentele de baza, Voiculescu a precizat: "E o preocupare majora, speram sa devina realitate. Ministrul Agriculturii a obtinut deja un aviz favorabil, speram sa fie de acord FMI-ul. Ne luptam demult cu TVA-ul la produsele alimentare. Palatul Victoria nu a fost impotriva niciodata, problema e ca la buget sunt venituri insuficiente fata de cheltuieli si atunci fiecare activitate trebuie restransa la maxim".

Voiculescu a punctat ca e greu sa le demonstrezi celor de la FMI ca masura propusa de PC va micsora evaziunea fiscala. "Ideea este corecta, numai ca e foarte greu de demonstrat, pentru ca vorbim la prezent de timpul viitor. Daca nu vom reusi sa reducem evaziunea fiscala?", a aratat conservatorul.

Liderul fondator al PC a adaugat ca ar exista capacitatea guvernamentala pentru reducerea TVA printr-o detasare de personal in scopul supravegherii mai bune a evazionistilor.

"Am vorbit despre o masura cred eu foarte buna. La ora actuala, la Ministerul Apararii exista personal disponibil care poate fi detasat in interesul serviciului la Ministerul de Finante pentru a putea sa punem cat de cat stavila evaziunii fiscale, pentru ca marea problema e controlul, nu avem suficienti oameni care sa controleze evazionistii.

E o idee a mea, care cred eu ca nu ar fi motive sa nu se puna in aplicare. Oamenii din armata au o statura, au o moralitate, o disciplina a muncii care ii recomanda pentru a fi controlori si vanatori de evazionisti", a explicat Voiculescu.

Nu este pentru prima oara cand Voiculescu face o asemenea propunere, el sugerandu-i si lui Emil Boc cand era premier o asemenea solutie.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Voiculescu militari evaziune, #Voiculescu Armata minister Finante , #Partidul Conservator