Dan Voiculescu afla azi daca scapa de controlul judiciar - decizie definitiva

Joi, 24 Iulie 2014, ora 09:03
3959 citiri
Dan Voiculescu afla azi daca scapa de controlul judiciar - decizie definitiva
Foto: B1TV

Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, va afla joi daca scapa sau nu de control judiciar in dosarul in care este cercetat pentru santajarea a trei oameni de afaceri, au stabilit, marti judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti.

Decizia care va fi luata joi va fi una definitiva, ea nemaiputand fi contestata, informeaza B1TV.

Voiculescu nu se teme de condamnare: N-am avut afaceri cu statul, am facut totul de la zero

Precedenta solicitare depusa de Dan Voiculescu a fost respinsa de Tribunalul Bucuresti la mijlocul lunii iulie.

Marti dimineata, Dan Voiculescu a fost prezent la CAB unde se judeca solicitarea sa, el declarand la iesire ca singurul lucru care-l deranjeaza la controlul judiciar este faptul ca trebuie sa se prezinte atat de des la politie.

"Singurul lucru care ma deranjeaza este faptul ca trebuie sa vin in fiecare luni si vineri la sectie. Ma suna domnul comisar de 3-4 ori pe zi, ca unde sunt si ce fac", le-a spus Voiculescu jurnalistilor care l-au intrebat de ce doreste sa scape de aceasta masura.

De asemenea, el a sustinut ca oricum nu mai intentioneaza sa plece din tara, dupa ce si-a trimis in Grecia, in vacanta, sotia si fiica.

Dan Voiculescu a fost pus sub control judiciar, la inceputul lunii, fiind urmarit penal intr-un dosar de santaj.

El este acuzat de procurorii DNA ca ar fi santajat mai multi oameni de afaceri, carora le-ar fi cerut sa dea bani trustului Intact, prin contracte de publicitate, pentru a nu deveni tinta atacurilor mediatice din partea televiziunilor Antena 1 si Antena 3.

Cand se judeca din nou controlul judiciar in cazul Dan Voiculescu

"Dan Voiculescu a amenintat direct sau prin intermediari oameni de afaceri si administratori a trei companii ca, in situatia in care nu vor incheia contracte de publicitate cu trustul de presa pe care in fapt il conduce, va declansa o agresiva campanie de discreditare.

Sub aceasta amenintare, unul dintre oamenii de afaceri, denuntator in cauza, i-a achitat lui Voiculescu suma de 900.000 euro sub forma a cinci contracte de publicitate, incheiate cu trusturile de presa apartinand acestuia", anunta DNA.

Cat timp se afla sub control judiciar, Voiculescu trebuie sa se prezinte la organul de urmarire penala; sa informeze de indata organul judiciar care a dispus masura sau in fata caruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuintei; sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa de catre organul judiciar care a dispus masura, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat.

Acesta nu are voie sa paraseasca teritoriul Romaniei decat cu incuviintarea prealabila a procurorului. Voiculescu nu are voie sa se apropie de denuntatori, de martori si sa nici sa comunice cu aceste persoane direct sau indirect prin nicio metoda.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Dan Voiculescu control judiciar, #Dan Voiculescu CAB control judiciar , #proces