Dosarul ICA: Cum isi recompensa Voiculescu subalternii dupa ce faceau operatiunile nelegale (Video)

Miercuri, 01 Ianuarie 2014, ora 11:23
7572 citiri
Dosarul ICA: Cum isi recompensa Voiculescu subalternii dupa ce faceau operatiunile nelegale (Video)
Foto:zf.ro

Dan Voiculescu ii recompensa pe subalternii din partidul sau judecati in dosarul "ICA", dupa efectuarea diferitelor operatiuni nelegale, prin participari la simpozioane in strainatate si mentinerea in functii sau desemnarea lor pe unele noi, reiese din motivarea Tribunalului Bucuresti.

Instanta retine ca, in procesul de privatizare a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), Dan Voiculescu si-a exercitat influenta asupra altor inculpati din dosar in calitate de presedinte al PUR (actualul PC).

In acest context, sunt mentionati in motivare Gheorghe Mencinicopschi, Sorin Pantis si Catalin Jean Sandu, care ar fi fost "recompensati, dupa efectuarea diferitelor operatiuni nelegale, prin asigurarea participarii la simpozioane in strainatate si prin mentinerea sau desemnarea unor functii noi, functii ce erau remunerate".

Tribunalul precizeaza ca Voiculescu si-a folosit influenta, ca presedinte de partid, pentru ca Grivco, firma controlata de el, sa cumpere pachetul de actiuni detinut de Agentia Domeniilor Statului (ADS) "la un pret mult inferior fata de valoarea comerciala reala si in conditii discriminatorii, netransparente si prin subevaluarea cu intentie a activelor si a titlurilor de participare".

"Privatizarea societatii nou infiintate si adjudecarea prin licitatie a pachetului de actiuni de catre SC 'G.' SA B. s-au realizat in conditii discriminatorii, netransparente si prin subevaluarea de zeci de ori a valorii activelor. (...) Ulterior, titlurile de participare ale SC ICA au fost 'spalate' prin dobandirea lor in nume propriu de catre inculpatul V. D. in conditiile cunoasterii provenientei ilicite a acestora si transmiterii lor ulterioare unor terte persoane de buna-credinta", se arata in motivare.

Instanta mai subliniaza ca, desi Voiculescu "a negat in mod constant ca ar avea vreo implicare in activitatea de privatizare a SC ICA SA, activitatea premergatoare privatizarii (...), precum si activitatea infractionala a celorlalti inculpati (...) demonstreaza ca inculpatul si-a folosit influenta si autoritatea, in calitatea sa de..... al P.U.R., asupra inculpatilor M. G., P.S. si S. J. C.".

In privinta inculpatilor Gheorghe Mencinicopschi, Sorin Pantis si Catalin Jean Sandu, in motivare se arata ca acestia s-au lasat influentati de Dan Voiculescu si "au actionat prin nerespectarea dispozitiilor legale in vigoare la momentul privatizarii, in vederea realizarii scopului urmarit de inculpatul D. V.".

"Totodata relatiile de prietenie existente si dezvoltate ulterior intre inculpati si actiunea lor concertata si concomitenta in beneficiul firmei G. (Grivco - n.red.), realizata cu incalcarea dispozitiilor legale, cu consecinte pagubitoare pentru SC ICA SA a condus la privatizarea frauduloasa a SC ICA SA", se mai mentioneaza in documentul citat.

Dan Voiculescu a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti, in 26 septembrie, la cinci ani de inchisoare cu executare pentru spalare de bani, in dosarul privind privatizarea ICA.

Tribunalul Bucuresti a mai dispus in cazul lui Voiculescu si interzicerea drepturilor de a alege si de a fi ales, precum si de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat pe o perioada de trei ani dupa executarea pedepsei principale.

Instanta a constatat ca a fost implinit termenul de prescriptie speciala si a dispus incetarea procesului penal pentru cealalta infractiune de care a fost acuzat Dan Voiculescu de catre procurorii DNA, respectiv cea de folosire, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Gheorghe Mencinicopschi a primit o pedeapsa de sase ani de inchisoare cu executare si interzicerea drepturilor de a alege si de a fi ales, precum si de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat pe o perioada de patru ani dupa executarea pedepsei principale.

Tot la sase ani de inchisoare cu executare au fost condamnati si fostul ministru Sorin Pantis, Corneliu Popa, Catalin Sandu Jean, Vlad Savulescu si Flavius Adrian Pop.

Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva, putand fi atacata cu apel.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Dan Voiculescu recompense dosar ICA, #Voiculescu Pantis dosar ICA, #Voiculescu Mencinicopschi , #proces
Comentarii
Poza anty virus
anty virus
rank 5
Voiculescu nu are cum scapa de puscarie, intrebarea e CATI-ANI ?