Dan Voiculescu afla azi daca scapa de judecatorii de la Bucuresti

Vineri, 11 Iulie 2014, ora 07:07
1934 citiri
Dan Voiculescu afla azi daca scapa de judecatorii de la Bucuresti
Foto: Arhiva B1 TV

Cererea lui Dan Voiculescu de stramutare a dosarului privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, de la Curtea de Apel Bucuresti la o alta instanta, se va judeca vineri.

Termenul a fost marti devansat de pe 24 septembrie pe 11 iulie.

"Este cea mai buna veste. Aseara (luni - n.red.) am vazut la televizor faptul ca DNA a confirmat ca toate probele (din dosarul Mircea Basescu-Bercea Mondial - n.red.) sunt corecte. Pentru mine a fost un semnal pozitiv ca DNA lucreaza corect. Ii felicit. Statul de drept incepe sa functioneze autentic, real si e cel mai mare castig pentru Romania", a declarat Dan Voiculescu, marti, la iesirea din Tribunalul Bucuresti.

Aparatorii lui Dan Voiculescu au pus la indoiala impartialitatea judecatoarei Camelia Bogdan, care, la termenul din 1 iulie al procesului, a respins pe banda rulanta toate exceptiile invocate de acestia.

Procedura in cazul acestor cereri presupune ca magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa dezbata cererea avocatilor lui Dan Voiculescu si apoi, daca sunt de acord, sa acorde stramutarea procesului la o instanta de aceeasi competenta in apropierea Capitalei.

Un episod asemanator s-a petrecut in cazul omului de afaceri Gruia Stoica, patronul companiei GFR, care a obtinut stramutarea procesului sau la Curtea de Apel Ploiesti, dupa ce a invocat faptul ca procesul sau este mediatizat excesiv in Bucuresti.

Nou termen pentru Dan Voiculescu, dupa 12 ore de audieri. Ponta: O incercare de a estompa cazul Mircea Basescu

Dan Voiculescu a primit deja o condamnare de cinci ani cu executare in acest dosar, in prima instanta, la Tribunalul Bucuresti.

Dosarul ICA are ca obiect privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari in Agricultura, care ar fi fost facuta in interesul lui Dan Voiculescu. Potrivit procurorilor, prejudiciul produs statului in urma acestei privatizari se ridica la peste 60 de milioane de euro.

Voiculescu, urmarit penal pentru santaj - A fost pus sub control judiciar

Intr-un alt dosar, Dan Voiculescu se afla sub control judiciar, fiind acuzat de santaj asupra unor oameni de afaceri sau companii private.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Voiculescu cerere stramutare proces, #Voiculescu stramutare proces ICA , #proces