Dan Voiculescu afla daca este condamnat in dosarul ICA (Video)

Joi, 26 Septembrie 2013, ora 08:07
2735 citiri
Dan Voiculescu afla daca este condamnat in dosarul ICA (Video)
Foto: Arhiva

Dan Voiculescu, fondatorul Partidului Conservator, ar putea afla joi de la magistratii Tribunalului Bucuresti, sentinta in dosarul in care este judecat pentru privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare.

Procurorii cer inchisoare cu executare pentru fondatorul PC, care a prejudiciat statul cu 60 de milioane de euro prin cumpararea unui teren subevaluat. Voiculescu este pasibil de o pedeapsa cu inchisoare de pana la 12 ani, dar sentinta poate fi atacata la apel.

Cea mai recenta amanare a procesului a avut loc la 12 septembrie.

Voiculescu si-a dat demisia de doua ori din Parlament, dupa doua alegeri diferite, dosarul fiind mutat de la o instanta la alta. Potrivit legii, numai instanta suprema poate judeca parlamentari.

Sentinta in dosarul lui Voiculescu, amanata

Dan Voiculescu, actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, membru al Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) si al Consiliului de Administratie (CA) al Institutului de Chimie Alimentara, membru al AGA si director general al SC Bioprod SA Bucuresti, este acuzat de procurori de "folosire, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite si spalare de bani, ambele in forma continuata".

Potrivit procurorilor, prejudiciul produs in urma acestei privatizari se ridica la peste 60 de milioane de euro.

Alaturi de Voiculescu, procurorii DNA i-au trimis in judecata pe Corneliu Popa, Catalin Sandu Jean, Gheorghe Mencinicopschi, Sorin Pantis, Vlad Nicolae Savulescu, Marian Gheorghe Domnisoru, Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Marinescu Grigore, Vica Ene si Flavius Adrian Pop.

Acestia sunt acuzati de complicitate la stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de cea reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in actiunea de privatizare in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#Dan Voiculescu sentinta proces ICA, #Voiculescu dosar ICA, #procese Dan Voiculescu , #proces