Dan Voiculescu, chemat la DNA

Joi, 03 Iulie 2014, ora 16:35
3441 citiri
Dan Voiculescu, chemat la DNA

Dan Voiculescu a fost citat, joi dupa-amiaza, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), insa nu se cunoaste deocamdata in ce dosar.

Digi24 a informat ca Dan Voiculescu a ajuns la DNA in jurul orei 16.00, dar ca nu se cunosc motivele pentru care fondatorul trustului Intact a fost citat de procurori. Pana in acest moment, nu exista informatii oficiale din partea DNA.

In acelasi timp, mai toate televiziunile de stiri, au speculat ca Voiculescu ar fi mers la DNA pentru a da explicatii in dosarul lui Mircea Basescu, dupa ce Marian Capatana, cel care ar fi intermediat banii intre familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, si fratele presedintelui, a facut acuzatii la adresa acestuia.

Capatana a afirmat ca Dan Voiculescu se afla in spatele intregului scandal, mentionand ca fondatorul PC le-a dat un milion de euro rudelor lui Bercea Mondial pentru a spune ca presedintele Traian Basescu este implicat in acest caz de coruptie.

Conform Digi24, nu poate fi vorba despre un dosar vechi, pentru ca Dan Voiculescu nu este urmarit penal in niciun alt dosar. Fie este vorba despre un dosar nou, fie este audiat in calitate de martor in dosarul Mircea Basescu, in care avocatii fratelui presedintelui au depus o cerere la DNA in care solicita ca Dan Voiculescu sa fie audiat dupa declaratiile date de Marian Capatana.

Capatana il acuza pe Voiculescu de declansarea scandalului

Marian Capatana a declarat, marti, in fata instantei, ca Dan Voiculescu ar fi platit un milion de euro pentru declansarea acestui scandal. Presupusul intermediar le-a spus magistratilor de la Tribunalul Bucuresti ca a fost contactat de Florin Anghel, fiul lui Sandu Anghel, in perioada martie-aprilie 2013.

Intermediarul din dosarul Bercea-Basescu: Voiculescu a dat un milion de euro pentru declansarea scandalului

El a precizat ca Dan Voiculescu ar fi dat un milion de euro pentru ca cel din urma sa spuna ca banii au ajuns la presedintele Traian Basescu. Capatana a mai declarat ca Bercea Mondial ar fi discutat personal cu Dan Voiculescu despre aceasta marturie mincinoasa.

Fondatorul trustului Intact a reactionat la afirmatiile lui Capatana, spunandu-i sa inceteze cu "aberatiile" la adresa sa. "In legatura cu aberatiile lansate de Marian Capatana la adresa mea, ii atrag atentia sa inceteze. (...) Aceste minciuni, prezentate ca asa-zise 'dezvaluiri' de senzatie, sunt tactici dezvoltate in laboratoarele celor care sa incapataneaza sa demonstreze ca ridicolul nu doare", a spus Voiculescu.

Voiculescu, acuzat ca a platit declansarea scandalului Basescu-Bercea - Vezi cum raspunde

Acesta a mentionat, totodata, ca se gandeste sa il dea in judecata pe Marian Capatana. Dan Voiculescu a mai sustinut ca a formulat o solicitare in atentia presedintelui Curtii de Apel Bucuresti, Lia Savonea, pentru a-i fi o eliberata o copie a declaratilor facute de Marian Capatana, astfel incat sa poata declansa o actiune in instanta impotriva sa.

Dan Voiculescu cere stramutarea procesului sau (Video)

Tot miercuri, avocatii lui Dan Voiculescu au cerut Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) stramutarea procesului in dosarul privatizarii ICA, pe care acesta il are la Curtea de Apel Bucuresti.

Totodata, Dan Voiculescu a anuntat ca va tine o conferinta de presa la ora 17.00, aceasta fiind amanata pentru ora 19.00. Ramane de vazut daca declaratiile vor face referire la motivul pentru care a fost chemat la DNA sau la stramutarea procesului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
#Dan Voiculescu DNA, #Dan Voiculescu citat DNA, #Dan Voiculescu DNA Basescu , #proces