Dan Voiculescu: Dosarul de santaj e o facatura. Nu i-am dat bani lui Bercea

Sambata, 05 Iulie 2014, ora 10:41
6881 citiri
Dan Voiculescu: Dosarul de santaj e o facatura. Nu i-am dat bani lui Bercea
Foto: Antena 3

Fondatorul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a sustinut, sambata dimineata, la sediul Politiei Ilfov, ca nu l-ar cunoaste pe unul dintre denuntatorii din noul dosar in care este anchetat pentru santaj si ca pe altul, respectiv Nelu Iordache, proprietarul Romstrade, l-ar fi vazut ultima oara acum 20 de ani.

"Doi denuntatori au spus ca mi-au dat mie bani pentru ca i-am santajat. E bine sa stie toata lumea: Pe Nelu Iordache l-am cunoscut acum 20 de ani si de atunci nu l-am mai vazut. Repet. Nu l-am mai vazut. Cum poti sa santajezi un om daca nu te intalnesti cu el. Iar al doilea nu-l cunosc deloc, nici macar o data nu l-am vazut. E o facatura", a declarat Dan Voiculescu.

Dan Voiculescu contesta controlul judiciar din dosarul santajului de presa

Cat despre informatiile aparute in cazul Mircea Basescu - Bercea Mondial, cum ca l-ar fi platit pe Bercea pentru a starni intregul scandal, Dan Voiculescu a negat intreaga afacere.

"Asta e o alta prostie, ca eu i-am dat lui Bercea un milion sa-i dea nu stiu cui... Nu-l cunosc nici pe Bercea, nici pe fiul lui, nici pe mama lui, nici pe neamul lui. Eu sunt o persoana inchisa, nu ma intalnesc cu oameni", a mai spus fondatorul PC.

Intrebat, totusi, de ce inregistrarile din dosarul de santaj al lui Mircea Basescu au fost difuzate la televiziunea trustului Intact, controlat de familia sa, Voiculescu a raspuns: "Probabil ca jurnalistii de la Antena 3 au fost mai buni decat voi."

DNA i-a stricat concediul

De asemenea, Dan Voiculescu este de parere ca a fost pus sub control judiciar pentru ca s-ar fi aflat ca vrea sa plece din tara, in vacanta, cu familia si pentru ca ar fi existat suspiciunea ca ar putea sa nu se mai intoarca.

Cine sunt oamenii de afaceri care l-au reclamat pe Voiculescu - surse (Video)

"S-a mai intamplat un lucru: in data de 3 iulie parea a fi o data speciala, pentru ca eu imi programasem sa plec intr-un concediu, ca orice om, vara, cu familia. Am aflat pe 1 iulie ca trebuie sa fiu pe 7 la Curtea de Apel pentru dosarul 'Telepatia' si evident ca am trimis familia in concediu si eu am ramas sa fiu corect, sa fiu prezent pe 7.

Probabil ca nu s-a aflat ca eu nu mai plec, motiv pentru care pe 3 iulie, de dimineata, au fost chemati vreo doi, trei, patru, care au dat declaratiile astea de care vorbim noi", a adaugat Dan Voiculescu, pus sub control judiciar de DNA, intr-un dosar in care este acuzat de santaj.

Intrebat de ce doreste stramutarea dosarului privind privatizarea ICA de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB), Dan Voiculescu a motivat ca este "o mare presiune" pusa pe aceasta instanta, dar a spus ca nu stie cine pune aceasta presiune pe magistrati.

"Sunt pregatit pentru orice, inclusiv o condamnare"

Intrebat daca se simte haituit, liderul PC a raspuns: "Ca ma simt eu haituit sau nu e o problema de suflet a mea. Sunt pregatit, pot orice, am intrat intr-o batalie. Cand intri intr-o batalie, trebuie sa te mai astepti ca mai si incasezi. (...) Pentru orice sunt pregatit, inclusiv pentru o condamnare. Ce imi doresc insa e sa se faca studii de caz care sa fie predate studentilor la Drept, sa fie comunicate comunitatii internationale despre aceste dosare care nu au probe. Nu au declaratii, nu au nimic si e clar ca sunt niste dosare facute la comanda."

Pe final, Dan Voiculescu a mentionat ca toate i se trag de la faptul ca nu a fost niciodata de acord ca Antena 3 sa fie o televiziune "slugarnica".

Voiculescu raspunde acuzatiilor de santaj: Basescu sa stie ca am un psihic rezistent

Dan Voiculescu a fost pus sub control judiciar, joi seara, fiind urmarit penal intr-un nou dosar. El este acuzat de procurorii DNA ca ar fi santajat mai multi oameni de afaceri, carora le-ar fi cerut sa dea bani trustului Intact, prin contracte de publicitate, pentru a nu deveni tinta atacurilor mediatice din partea televiziunilor Antena 1 si Antena 3.

Sub aceasta amenintare, unul dintre oamenii de afaceri, denuntator in cauza, i-ar achitat lui Voiculescu 900.000 de euro sub forma a cinci contracte de publicitate, incheiate cu trusturile de presa controlate de familia acestuia, arata procurorii DNA.

Al doilea om de afaceri, denuntator la randul sau, ar fi refuzat categoric sa cedeze santajului, amenintarii si constrangerii, motiv pentru care trustul Intact a declansat un atac mediatic sustinut la adresa firmei sale.

Avocatii lui Dan Voiculescu au contestat deja masura controlului judiciar, contestatia urmand sa se judece pe 8 iulie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Dan Voiculescu Nelu Iordache, #Dan Voiculescu dosar santaj, #Dan Voiculescu control judiciar , #proces