Dan Voiculescu: Judecatoarea e profesionista, dar avocatul vrea sa mut procesul

Vineri, 11 Iulie 2014, ora 09:18
3353 citiri
Dan Voiculescu: Judecatoarea e profesionista, dar avocatul vrea sa mut procesul
Foto: Digi 24

Dan Voiculescu a declarat vineri dimineata ca il asculta pe avocatul sau, Gheorghita Mateut, in ceea ce priveste mutarea procesului sau la o alta Curte de Apel, desi a admis ca judecatoarea actuala e documentata si bine pregatita.

"Avocatul are un rol determinant. Nu pot sa ignor ce-mi propune. Dar va deranjeaza?", a raspuns si a si intrebat Dan Voiculescu cand reporterii au fost curiosi in legatura cu motivele cererii de mutare a procesului la o alta Curte de Apel.

Dan Voiculescu afla azi daca scapa de judecatorii de la Bucuresti

Pe de alta parte, Dan Voiculescu a recunoscut faptul ca actuala judecatoare, Camelia Bogdan, este bine pregatita. "Doamna judecator are mult profesionalism in domeniul spalarii banilor. Cred ca s-a documentat", a admis Voiculescu, care s-a aratat nemultumit si de faptul ca trebuie sa se prezinte la politie.

"Voi contesta permanent, pana la capat, masura controlului judiciar", a mai spus omul de afaceri.

Cererea lui Dan Voiculescu de stramutare a dosarului privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, de la Curtea de Apel Bucuresti la o alta instanta, se va judeca vineri. Termenul a fost marti devansat de pe 24 septembrie pe 11 iulie.

Dan Voiculescu nu scapa de vizitele la politie - ramane sub control judiciar

Aparatorii lui Dan Voiculescu au pus la indoiala impartialitatea judecatoarei Camelia Bogdan, care, la termenul din 1 iulie al procesului, a respins pe banda rulanta toate exceptiile invocate de acestia.

Dan Voiculescu a primit deja o condamnare de cinci ani cu executare in acest dosar, in prima instanta, la Tribunalul Bucuresti. Voiculescu a beneficiat insa de 67 de amanari ale termenelor de judecata in ultimii sase ani, de cand a inceput procesul.

Dosarul ICA are ca obiect privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari in Agricultura, care ar fi fost facuta in interesul lui Dan Voiculescu. Potrivit procurorilor, prejudiciul produs statului in urma acestei privatizari se ridica la peste 60 de milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Dan Voiculescu proces stramutare, #Voiculescu mutare proces Curte de Apel, #Voiculescu proces ICA mutare , #proces