Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Dan Voiculescu: Kovesi a facut o mare greseala, risca excluderea din magistratura (Video)

Marti, 01 Iulie 2014, ora 11:00
13384 citiri
Dan Voiculescu: Kovesi a facut o mare greseala, risca excluderea din magistratura (Video)
Foto: B1TV

Dan Voiculescu s-a prezentat, marti, in jurul orei 9, la Curtea de Apel Bucuresti (CAB), unde se reia procesul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), in care fondatorul PC a fost condamnat in prima instanta la 5 ani de inchisoare cu executare.

Este cel de-al optulea termen de cand dosarul a ajuns la CAB si primul dupa numirea celor doi noi judecatori, saptamana trecuta, in conditiile in care completul de judecata a suferit mai multe modificari.

La intrarea in sediul CAB, Dan Voiculescu nu s-a aratat dornic sa dea declaratii, spunandu-le jurnalistilor ca se asteapta ca noul complet sa judece "drept, corect", informeaza B1TV.

Instanta a decis ca se discuta mai intai dosarele in care sunt arestari, asa ca Dan Voiculescu a aflat ca dosarul sau se va judeca incepand cu ora 12:30. El a decis sa astepte inceperea sedintei de judecata intr-o cafenea din apropierea CAB (foto).

"Kovesi a facut o mare greseala, risca excluderea din magistratura"

Asaltat ulterior de jurnalisti, Dan Voiculescu a raspuns la cateva intrebari, lansand, totodata, noi acuzatii la adresa procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

El a declarat ca "nu e nici o graba" cu procesul, pentru ca se prescrie in 2017 sau 2023, in niciun caz la sfarsitul acestui an, asa cum sustine procurorul sef al DNA.

"Nu e nici o graba. Din contra. M-am uitat pe CV-ul doamnei judecator Camelia Bogdan si am vazut ca e documentata, preocupata de studiu, are foarte multe comunicari si e specializata in spalarea banilor", a declarat Dan Voiculescu. Iritat de interventiile unui jurnalist, acesta i-a replicat "Vorbesti tu? Daca vrei, vorbeste cu tine".

Voiculescu a continuat spunand ca are "mare incredere" in noul complet, apreciind ca el "va fi in masura sa vada cum am spalat eu bani cu propriii mei bani".

Pentru ca un jurnalist i-a reamintit acuzatiile procurorilor, Dan Voiculescu a replicat din nou: "Asta e parerea ta, dragul meu. Asta e parerea ta, iubitule! E parerea procurorilor, care e total gresita".

"Cine e cu 60 de milioane?", a strigat el, incercand sa afle care dintre jurnalisti i-a reamintit ca prejudiciul adus statului prin privatizarea ICA este de 60 de milioane.

"Nu vrei sa o iei tu mai? Da, mie, 150.000 de dolari in cont si ia-o tu", i-a spus Voiculescu jurnalistului.

In plus, acesta a respins acuzatia ca ar fi oligarh. "Eu nu sunt oligarh (...) Ce pregatire ai? Mai gandeste-te un pic, mai!", i-a spus el iritat unui alt jurnalist.

Referitor la solicitarea procurorului sef al DNA ca in acest proces sa se dea cat mai repede un verdict, indiferent care ar fi el, Dan Voiculescu a declarat: "Kovesi a facut o mare, mare greseala ca procuror. CSM va trebui sa analizeze daca trebuie sanctionata si daca se pune problema excluderii din magistratura. Un magistrat nu are voie sa se pronunte asupra dosarelor care sunt in curs de judecare. Sa raspunda ca oricare dintre noi".

Kovesi: Dati un verdict in dosarul ICA! Avocatul lui Voiculescu: Se va amana si data viitoare (Video)

Voiculescu: Basescu vrea sa ma vada la puscarie cat e la Cotroceni. Kovesi incalca legea

In plus, acesta a sustinut ca declaratiile sefului DNA "nu au avut decat sensul sa puna presiune pe doamna judecator, pe actualul complet".

In ceea ce priveste solicitarea adresata DIICOT, de a verifica in ce conditii a fost arestat Stan Mustata de DNA, considerat de el "grup de crima organizata", Dan Voiculescu a spus ca a reformulat-o si a mai trimis-o o data, dupa ce i-a fost respinsa.

Intrebat de un jurnalist, Dan Voiculescu a spus ca si el isi doreste ca acest proces sa se termine "cu cat mai repede, cu atat mai bine, dar nu pentru ca vrea doamna Kovesi".

"Nu am emotii", a sustinut Dan Voiculescu, parasind zona la bordul masinii sale.

Un proces tergiversat

In luna martie, apararea a cerut judecatorilor sa retrimita dosarul la Parchet pentru refacerea urmaririi penale, insa procesul a fost intrerupt din cauza retinerii si ulterior arestarii preventive a judecatorului Stan Mustata, acuzat de constituirea unei adevarate retele de trafic de influenta, fiind racolati clienti gata sa ofere bani pentru a primi decizii favorabile in instanta.

Un alt judecator numit in locul lui Stan Mustata a fost promovat, iar un altul, Florica Duta, a cerut pensionarea.

Saptamana trecuta, in complet au fost numiti doi tineri judecatori, Camelia Bogdan si Mihai Alexandru Mihalcea, renumiti pentru rapiditatea cu care judeca dosarele si pentru reputatia lor.

Curtea Suprema a decis: Cine sunt judecatorii care preiau dosarul ICA al lui Dan Voiculescu (Video)

Cel mai probabil, procesul va fi reluat dupa vacanta parlamentara, care incepe astazi, 1 iulie.

Dan Voiculescu a fost condamnat, impreuna cu alti inculpati, pentru privatizarea frauduloasa a ICA, prejudiciul adus statului ridicandu-se la 60 de milioane de euro.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Dan Voiculescu proces ICA, #Dan Voiculescu judecatori, #Dan Voiculescu condamnat , #proces