Dan Voiculescu, pregatit pentru orice scenariu: Imi iau hainele si m-am dus

Luni, 04 August 2014, ora 14:57
7974 citiri
Dan Voiculescu, pregatit pentru orice scenariu: Imi iau hainele si m-am dus
Foto: Realitatea Tv

Dan Voiculescu, aflat la Curtea de Apel in ultimul termen al dosarului ICA, a contestat expertiza realizata de DNA care a stabilit valoarea uriasa a prejucidiului, dar a spus ca, in cazul unei condamnari, "isi ia hainele si se duce".

"Daca e ultimul cuvant, ultimul cuvant mi l-am cam spus si daca e vorba de o condamnare, eu imi iau hainele si m-am dus", a spus Dan Voiculescu, cand a fost intrebat daca va mai lua o data cuvantul in apararea sa luni, in ipoteza in care instanta hotaraste ca e ultimul termen.

"Unii se bucura cand cineva e in dificultate, din motive de concurenta, din motive de invidie si rautate si eu constat ca in Romania e foarte rau ca ne bucuram de raul altora. Daca scapam si de Basescu in decembrie, ar fi foarte bine daca ne-am bucura de bucuriile altuia", a spus Dan Voiculescu.

Intrebat daca are cunostinta despre imprumuturile si creditele luate de societatea Grivco, pe care a condus-o pana acum cativa ani, cand le-a dat mare parte din actiuni fiicelor sale, Dan Voiculescu a negat ca mai era implicat in activitatea firmelor sale.

Voiculescu, nou termen in fata instantei - continua audierea inculpatilor

"Grivco, care a luat creditele, sa va spuna. Eu nu am luat niciun credit. Un copil devine major si raspunde de faptele sale. Da, ma interesez sa ii mearga bine, sa fie sanatos, ma refer nu numai la Grivco, dar si la Antene", a continuat Voculescu.

Fostul patron al Antenelor a contestat expertiza din dosarul ICA, in care prejudiciul realizat prin privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare a fost stabilit de DNA la 60 de milioane de euro.

"Prejudiciul a fost fixat la 2008, cand a fost un an de varf, de boom. E inexplicabil si pentru Bruxelles, unde am trimis cazul. E nevoie si de o expertiza ca sa vedem despre ce valori vorbim. Valoarea de 60 de milioane de euro nu a fost facuta de un expert, ci de un salariat DNA. La Bruxelles se vor stabili exact aberatiile de la legile Romaniei", a incheiat Dan Voiculescu.

In septembrie 2013, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Dan Voiculescu la cinci ani de inchisoare cu executare pentru spalare de bani.

Sentinta a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti, care va da o decizie definitiva in acest dosar.

Dan Voiculescu si alte 12 persoane au fost trimisi in judecata in acest dosar in 2008. Procurorii DNA sustin ca privatizarea frauduloasa a ICA ar fi fost facuta in folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizata prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro. Potrivit procurorilor, prejudiciul produs in urma acestei privatizari se ridica la peste 60 de milioane de euro.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Dan Voiculescu ICA proces condamnare, #Voiculescu sentinta proces ICA, #Voiculescu expertiza ICA contestare , #proces