DNA: Stan Mustata, pregatit sa dea o solutie favorabila in dosarul lui Dan Voiculescu (Video)

Marti, 27 Mai 2014, ora 10:41
7727 citiri
DNA: Stan Mustata, pregatit sa dea o solutie favorabila in dosarul lui Dan Voiculescu (Video)
Foto: Arhiva

Judecatorul Stan Mustata, trimis in judecata in stare de arest preventiv, pentru fapte de coruptie, era pregatit sa dea o solutie favorabila pentru Dan Voiculescu in dosarul ICA, dar si sa scape de acest dosar.

In rechizitoriul intocmit de procuri si ajuns in instanta odata cu trimiterea in judecata a lui Stan Mustata pentru luare de mita apar mai multe interceptari in care este mentionat si Dan Voiculescu, scrie Evenimentul Zilei.

Ion Boraciu, unul dintre cei care intermediau mita primita de judecator de la clientii sai, il intreba pe Stan Mustata despre dosarul ICA in care Dan Voiculescu a fost condamnat in prima instanta la 5 ani de inchisoare cu executare.

Din interceptari reiese ca judecatorul a fost de acord sa dea o solutie favorabila fondatorului Partidului Conservator, informeaza sursa citata.

Pe de alta parte, din cauza atentiei acordata de presa acestui caz, Stan Mustata ar fi preferat sa scape de dosar, motiv pentru care a facut la un moment dat cerere de abtinere, dar ea a fost respinsa. Procurorii spun ca membrii gruparii infractionale conduse de Stan Mustata erau impacientati ca intra in atentia DNA prin acest dosar mediatizat.

In una dintre stenograme apare si faptul ca Stan Mustata ar fi spus ca fostul ministru Sorin Pantis, judecat in dosarul ICA, este "omul lui", "pus de Dan Voiculescu", informeaza B1TV.

Judecatorul Stan Mustata si grefiera sa, trimisi in judecata

Dan Voiculescu a fost condamnat in prima instata la 5 ani de inchisoare intr-un dosar in care este acuzat de fraudarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA) prin achizitionarea unui teren la un pret subevaluat, de 75 de ori mai mic decat cel real.

Judecatorul Stan Mustata facea parte din completul de la Curtea de Apel Bucuresti care urma sa dea sentinta definitiva in acest dosar. Urmatorul termen in proces este in luna iunie, dupa care magistratii intra in vacanta. Surse judiciare au declarat ca, potrivit noilor coduri penale, la sfarsitul acestui an cazul s-ar putea prescrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Stan Mustata Dan Voiculescu, #judecator Mustata arestat, #Voiculescu dosar ICA , #proces