Dosarul lui Voiculescu, judecat la tribunal pe 8 martie

Vineri, 08 Februarie 2013, ora 13:42
2379 citiri
Dosarul lui Voiculescu, judecat la tribunal pe 8 martie
Foto: Arhiva

Tribunalul Bucuresti a stabilit pentru 8 martie judecarea dosarului privatizarii Institutului pentru Cercetari Alimentare (ICA), in care unul dintre inculpati este liderul conservator Dan Voiculescu.

Dosarul a ajuns la tribunal, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis pe 6 februarie ca nu mai are competenta de a judeca aceasta cauza, in urma demisiei lui Dan Voiculescu din functia de senator.

Este pentru a treia oara cand acest dosar ajunge la Tribunalul Bucuresti.

Initial, DNA a trimis dosarul spre judecare la tribunal in decembrie 2008, insa, in martie 2009, este mutat la Curtea Suprema, dupa ce Dan Voiculescu a fost ales senator.

In iunie 2012, Dan Voiculescu demisioneaza din Senat, iar dosarul trece la tribunal, unde sta pana in decembrie 2012, cand din nou este trimis la instanta suprema, in urma alegerii lui Dan Voiculescu ca senator.

Dan Voiculescu a fost trimis in judecata, in decembrie 2008, de procurorii DNA in calitate de actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (GRIVCO) SA Bucuresti, de membru al Adunarii Generale a Actionarilor si al Consiliului de Administratie ale ICA si de membru al AGA si director general al SC "Bioprod" SA Bucuresti.

Procurorii anticoruptie au retinut in sarcina acestuia infractiunile de folosire de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum si de spalare de bani, ambele infractiuni savarsite in forma continuata.

In acest dosar a mai fost trimis in judecata fostul administrator al SC "Benefica" SA Bucuresti (firma din grupul GRIVCO) Jean-Catalin Sandu, secretar executiv al PC (fost Partidul Umanist Roman) si vicepresedinte al AVAS, pentru complicitate la infractiunea de stabilire, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general si membru al AGA si, ulterior, al CA al ICA SA Bucuresti, a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Voiculescu proces ICA tribunal, #termen proces Voiculescu , #proces