Nou termen pentru dosarul privatizarii ICA, in care este acuzat Voiculescu

Marti, 19 Martie 2013, ora 12:41
2394 citiri
Nou termen pentru dosarul privatizarii ICA, in care este acuzat Voiculescu

Tribunalul Bucuresti urmeaza sa judece, marti, un nou termen in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare, in care fondatorul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, este acuzat de coruptie.

Ultima amanare in acest dosar a avut loc pe 8 martie, cand fostul senator PC a stat in jur de 5 minute in sala de judecata. Atunci, procesul s-a amanat din cauza neprezentarii avocatului unui alt inculpat in acest dosar, transmite B1 TV.

Procesul lui Voiculescu, o noua amanare: Ies din politica atunci cand iese si Basescu (Video)

Dosarul s-a intors astfel la tribunal, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a constatat pe 6 februarie ca nu mai are competenta de a judeca aceasta cauza, pentru ca Dan Voiculescu demisionase din functia de senator.

Acesta a fost acuzat ca a incercat sa tergiverseze procesul pana in apropierea termenului de prescriptie folosindu-se de doua ori de calitatea sa de parlamentar pentru a muta procesul de la o instanta inferioara la una superioara si invers.

Dan Voiculescu, actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, membru al Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) si al Consiliului de Administratie (CA) al Institutului de Chimie Alimentara, membru al AGA si director general al SC Bioprod SA Bucuresti, este acuzat de procurori de "folosire, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite si spalare de bani, ambele in forma continuata".

Potrivit procurorilor, prejudiciul produs in urma acestei privatizari se ridica la peste 60 de milioane de euro. Fostul senator a fost trimis in judecata de catre procurori in luna decembrie 2008.

Alaturi de Voiculescu, procurorii DNA i-au trimis in judecata pe Corneliu Popa, Catalin Sandu Jean, Gheorghe Mencinicopschi, Sorin Pantis, Vlad Nicolae Savulescu, Marian Gheorghe Domnisoru, Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Marinescu Grigore, Vica Ene si Flavius Adrian Pop. Acestia sunt acuzati de complicitate la stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de cea reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in actiunea de privatizare in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#proces dosar Dan Voiculescu, #Voiculescu coruptie dosar ICA, #Dan Voiculescu privatizare ICA , #proces