Nou termen in procesul ICA al lui Voiculescu: Fostul senator il ironizeaza pe procuror

Marti, 28 Mai 2013, ora 17:00
2036 citiri
Nou termen in procesul ICA al lui Voiculescu: Fostul senator il ironizeaza pe procuror
Foto: B1TV

Dan Voiculescu a dat declaratii, marti, la Tribunalul Bucuresti, in dosarul ICA, in care este acuzat fraudarea privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare cu 60 milioane euro. In declaratii, Voiculescu a dat vina pe mafia imobiliara, relateaza jurnalistii prezenti la tribunal.

Fostul senator a sustinut in instanta ca nu a avut nicio implicare in privatizarea Institutului, iar acuzatiile pe care i le aduce DNA in acest dosar sunt "superstitii si povesti care nu au nicio baza reala".

"In rechizitoriu se afirma ca singura cale prin care as fi putut sa influentez membrii de partid si pe cei de la Institutul de Cercetari Alimentare ar fi telepatie", a mai spus Dan Voiculescu, in timpul audierii sale la Tribunalul Bucuresti, relateaza Agerpres.

Conform sursei citate, Voiculescu a repetat in mai multe randuri ca nu a avut nicio implicare in privatizarea ICA si a sustinut ca a participat o singura data la o sedinta a AGA de la Grivco, cand Sorin Pantis a fost desemnat ca reprezentant al acestei companii in procesul de privatizare a ICA.

Voiculescu a recunoscut insa ca, dupa privatizare, a imprumutat cu peste un milion de USD Grupul Grivco pentru ca aceasta societate, unde el este actionar majoritar, sa achite datoriile pe care ICA le avea catre statul roman, iar dupa aceea a mai dat si alte sume de bani, deoarece Institutul nu era profitabil, relateaza Agerpres.

Judecatoarea a stabilit viitorul termen in acest proces peste o luna, mai exact pe data de 27 iunie. La iesire, Dan Voiculescu a fost asaltat de jurnalisti, dar a refuzat sa faca declaratii legate de acuzatiile care i se aduc, in schimb l-a ironizat pe procuror si a vorbit despre un proces pe care l-a castigat cu Traian Basescu.

"In rechizitoriu, domnul procuror scrie mot-a-mot ca am influentat oamenii in mod telepatic", a sustinut Voiculescu, intrebat fiind de ce a spus la audieri ca are calitati de parapsiholog. "Poate as avea, dar trebuie sa ma dezvolt", a adaugat el razand.

Dan Voiculescu a tinut sa le spuna jurnalistilor "un lucru mai interesant" si anume ce scrie in motivarea deciziei instantei in procesul in care fostul senator i-a intentat proces lui Traian Basescu pentru afirmatia ca "Dan Voiculescu vrea sa puna mana pe justitie".

Fostul senator nu a raspuns la niciuna dintre intrebarile puse de jurnalisti pe tema procesului sau. Intrebat direct la ce mafie imobiliara s-a referit in declaratiile date in fata magistratului, Dan Voiculescu a raspuns: "Mafia de care scrie presa. Intrebati presa", dupa care s-a urcat in masina si a plecat.

Conform jurnalistilor de la B1TV, in rechizitoriul din dosarul ICA nu scrie nimic despre vreo influenta prin telepatie, aceasta fiind doar o gluma, o incercare de denaturare a afirmatiilor procurorului.

La ultimul termen din dosar, Dan Voiculescu a cerut ca pe lista de martori sa fie inclusi Traian Basescu, Ilie Sarbu si Dacian Ciolos, iar ulterior a cerut restituirea dosarului la procurorii DNA, dar instanta a respins cererile.

Dosarul ICA a fost trimis in judecata in 4 decembrie 2008, iar de atunci s-a plimbat intre tribunal si Inalta Curte, in functie de calitatea pe care o avea Dan Voiculescu, respectiv de senator sau fost senator.

Procurorii sustin ca Dan Voiculescu a cumparat 3,6 hectare de teren si un hectar de constructii in Baneasa, la un pret de 75 de ori mai mic decat cel real, prejudiciul fiind de 60 de milioane de euro.

C.B.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Dan Voiculescu telepatie ICA, #Dan Voiculescu dosar ICA, #Dan Voiculescu privatizare Institut , #proces