Voiculescu, din nou la politie: Par dur, ermetic, dar sunt foarte sensibil (Video)

Luni, 07 Iulie 2014, ora 10:14
5432 citiri
Voiculescu, din nou la politie: Par dur, ermetic, dar sunt foarte sensibil (Video)
Foto: B1 TV

Dan Voiculescu s-a prezentat, luni dimineata, la IPJ Ilfov, ca urmare a masurii de control judiciar impuse in dosarul in care este acuzat ca a santajat trei oameni de afaceri, prilej cu care a lansat atacuri dure la adresa Monicai Macovei, dar si a jurnalistilor de la B1 TV.

Inainte de intrarea in sediul politiei, fondatorul PC le-a spus jurnalistilor ca in aceasta dimineata este "un pic mai trist" dintr-un motiv care "nu are legatura cu procesul" sau.

"Inainte de orice profesie suntem oameni si, in momentul in care incetam sa mai fim oameni, lucrurile sunt triste. Azi-noapte, azi-dimineata, o televiziune careia nu vreau sa ii rostesc numele pentru ca nu am niciun pic de respect peste ea a intrat cu bocancii in viata privata a doameni Radulescu - e avocatul pe comercial al grupului, a fost ieri la conferinta de presa.

Probabil nu a fost pe placul televiziunii respective si au atacat-o cu o chestiune legata de viata privata. Acum cativa ani a avut o relatie, a facut un copil si domnul are probleme cu justitia. Sigur ca ea e o 'ticaloasa'... Ce o avea copilul, ce o avea familia? E dureros cand nu mai suntem oameni si intram intr-o mocirla care nu are rostul. Ne dezumanizeaza pe toti", a declarat Dan Voiculescu, referindu-se la postul B1 TV.

Kovesi a dat in judecata Antena3 si mai multi jurnalisti - Cati bani cere

Pe de alta parte, acesta a declarat, enigmatic, ca "asteapta o confirmare" si, daca ii va veni, o sa ii anunte pe jurnalisti ceva interesant.

Capitalist si pe vremea comunismului

Dan Voiculescu a fost intrebat cum comenteaza acuzatiile aduse, duminica seara, de Monica Macovei, la acelasi post de televiziune, referitoare la faptul ca ar fi agresat-o fizic in vremea cand era ministru al Justitiei pentru ca nu ar fi vrut sa semneze o anumita lege.

"Ea arata si bine", a comentat malitios Voiculescu, dupa care a spus ca nu isi mai aduce aminte.

Dan Voiculescu a respins si acuzatiile eurodeputatului PDL conform carora el ar uri statul de drept.

"O mare prostie. Un procuror comunist spune despre mine, care sunt un capitalist dovedit si am fost si in vremea comunista, ca urasc statul de drept", a comentat Voiculescu, sustinand inca o data ca miza pentru care el ar avea probleme cu justitia este aceea ca televiziunea Antena3 este independenta.

"Au construit o chestiune care in Occident era plauzibila si au reusit sa imi creeze o imagine de nedemocratic. Am mai trait o perioada lipsita de democratie, imi era sete de democratie", a mai declarat Dan Voiculescu referindu-se la perioada comunista, adaugand ca regreta ca acum traim din nou intr-o "dictatura".

"Nu am facut rau nimanui in viata mea!"

Pe de alta parte, intrebat de ce a mai organizat conferinta de presa de duminica, daca nu a raspuns la intrebari, acesta a tinut sa dezvaluie un "secret".

"Eu par foarte dur, foarte ermetic, dar sunt foarte sensibil", a dezvaluit fondatorul PC, spunand ca el "de multe ori intra intr-o carapace" tocmai pentru ca este asa de sensibil.

"Nu am facut rau nimanui in viata mea, nimanui!", a sustinut Dan Voiculescu, in conditiile in care Inalta Curte a constatat definitiv ca el a fost colaborator al Securitatii, turnandu-si verisoara la fostul serviciu secret comunist.

Revenind la Monica Macovei, acesta a spus inca o data ca urmeaza sa anunte ceva important, dupa ce va avea o anumita confirmare, si a acuzat-o ca "are o problema cu democratia".

Intrebat ce a cautat Mircea Badea la conferinta de presa, Dan Voiculescu a raspuns: "E jurnalist, nu? Nu are voie orice jurnalist sa fie la orice conferinta?", a replicat acesta, in conditiile in care jurnalistii de la Evenimentul Zilei spun ca Mircea Badea ar fi atacat ulterior pe Facebook pe unii dintre jurnalistii care i-au pus intrebari incomode lui Dan Voiculescu la conferinta de presa de duminica seara.

Monica Macovei va fi data in judecata de ONG-uri

Dan Voiculescu a stat doar cateva minute in sediul IPJ Ilfov, iar la iesire a facut "dezvaluirea" despre Monica Macovei, desi a recunoscut ca nu are "confirmarea" asteptata.

El a spus ca in zilele urmatoare se va declansa un proces impotriva Monicai Macovei pentru "defaimarea Romaniei si subminarea economiei nationale".

"Monica Macovei a afirmat in plenul PE ca in Romania s-au furat milioane, 1-2, de voturi la referendum. Intre timp s-au deschis 2.000 de dosare penale, din care deja 1.000 au primit NUP, se asteapa terminarea lor (...) Va trebui sa raspunda din ce cauza a defaimat Romania si va trebui sa raspunda penal pentru ca exista articol de lege", a sustinut Dan Voiculescu, in conditiile in care Monica Macovei are imunitate pentru declaratiile politice.

Intrebat cine va initia acest proces, Dan Voiculescu a raspuns: "E o decizie pe care o sa o luam impreuna cu avocatii".

"Va fi initiat de cateva organizatii care se ocupa de asemenea lucruri. Au luat legatura cu mine, am spus ca semnez si eu, nu am niciun fel de teama, niciun fel de retinere. Oricum vom incerca sa avem cei mai buni avocati din Romania", a mai declarat Dan Voiculescu.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Voiculescu Macovei santaj, #Voiculescu Macovei judecata defaimarea Romaniei , #santaj