Alegeri parlamentare 2012: Ce conturi si ce pensie are Dan Voiculescu

Marti, 13 Noiembrie 2012, ora 20:20
8061 citiri
Alegeri parlamentare 2012: Ce conturi si ce pensie are Dan Voiculescu

Fostul senator Dan Voiculescu a trecut in declaratia sa de avere zeci de conturi si depozite bancare la mai multe banci, imprumuturi acordate, dar si valorea pensiei sale. Fondatorul Partidului Conservator si-a depus declaratia de avere la Biroul Electoral Central, alaturi de ceilalti candidati la alegerile parlamentare din 2012.

Potrivit declaratiei sale de avere, postata pe site-ul Agentiei Nationale de Integritate, Dan Voiculescu detine un apartament de 224 de metri patrati in Bucuresti, dobandit in anul 2002. Pe langa acesta, omul de afaceri nu mai are alte imobile, terenuri sau masini, dar nici alte bunuri mobile.

Alegeri parlamentare Bucuresti 2012

Fostul senator are 26 de conturi si depozite bancare la patru banci, in lei, euro, dolari, dar si in franci elvetieni si lire sterline, care valoreaza in total echivalentul a aproape 1,5 milioane de euro. Totodata, a imprumutat sapte persoane si o editura cu sume ce ajung la aproape 5,5 milioane de euro, dintre care peste 5 milioane reprezinta imprumuturi catre Camelia si Elena Voiculescu. Alti 295.000 de euro sunt imprumutati ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, in timp ce realizatorul tv Mihai Gidea si sotia sau au imprumutat 695.000 de lei.

Voiculescu are si actiuni la Bursa de Valori Bucuresti si la Turbomecanica, in valoare totala de 140.000 de lei.

In ceea ce priveste veniturile, Dan Voiculescu a primit 58.968 de lei, in ultimul an fiscal, reprezentand indemnizatia ca senator al Parlamentului Romaniei, dar si peste 1.500 de euro, din dividende si circa 21.000 de euro din dobanzi bancare. Nu in ultimul rand, fostul senator a primit o pensie de 8.348 de lei, in ultimele 12 luni.

Dan Voiculescu va candida pentru un al treilea mandat consecutiv de senator din Bucuresti, in Colegiul 8 din sectorul 4, unde primar este Cristian Popescu Piedone, un alt membru PC. Contracandidatul lui Voiculescu va fi inginerul Iulian Craciun, propunerea ARD din partea Fortei Civice.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#avere Dan Voiculescu, #Dan Voiculescu declaratie de avere, #Dan Voiculescu candidat USL sector 4, #Dan Voiculescu candidat Senat parlamentare, #Dan Voiculescu alegeri parlamentare 2012 , #senator