Candidatura lui Dan Voiculescu, contestata vineri la Tribunalul Bucuresti

Joi, 23 Octombrie 2008, ora 17:47
1202 citiri
Candidatura lui Dan Voiculescu, contestata vineri la Tribunalul Bucuresti

La Tribunalul Municipiului Bucuresti se va judeca, vineri, contestatia depusa de Asociatia Adevar si Dreptate cu privire la candidatura pentru Senat a lui Dan Voiculescu.

Potrivit unui comunicat remis Ziare.com de catre presedintele asociatiei, Ion Varlam, contestatia a pornit de la "sesizarea falsului in acte publice comis in repetate randuri de catre Presedintele fondator al Partidului Conservator".

In textul contestatiei depuse la Tribunalul Bucuresti se arata ca "din decizia cu nr. 234/15.06. 2006 emisa de Colegiul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii reiese ca, in fapt, dl. Dan Voiculescu a avut nume de retea, ca a fost un informator activ al organelor de Securitate si chiar daca prin diferite tertipuri juridice acesta a incercat contestarea deciziei CNSAS, notele olografe ale acestuia si documentele de arhiva ale Securitatii probeaza fara tagada calitatea acestuia de turnator al organelor politiei politice, de profitor al regimului comunist".

"Ca atare, declaratiile lui Voiculescu Dan, de necolaborare cu Securitatea, semnate obligatoriu la inceputul mandatului de parlamentar in cadrul legislativului 2000-2004 si a celui din 2004 pana la data demisiei sale, sunt falsuri in acte publice si atrag consecintele legii", se mai arata in textul contestatiei.

In opinia membrilor Asociatiei Adevar si Dreptate, "domnul Voiculescu Dan nu poate candida lucru care rezulta si din prevederile Legea nr. 35/2008 la articolul nr.29 (13) toti cei nascuti inainte de 1 ianuarie 1976 vor da o declaratie pe propria raspundere, potrivit legii penale, privind apartenenta sau neapartenenta la securitate ca politie politica".

Dan Voiculescu candideaza din partea Aliantei PC+PSD pe listele circumscriptiei electorale 42 , colegiul uninominal 8, senatori, care acopera jumatate din sectorul 4.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Biden promite să apere Filipinele în cazul unui „atac” în Marea Chinei de Sud. Avertisment pentru China FOTO/VIDEO
Biden promite să apere Filipinele în cazul unui „atac” în Marea Chinei de Sud. Avertisment pentru China FOTO/VIDEO
Preşedintele american, Joe Biden, s-a angajat joi, 11 aprilie, în cursul unui summit fără precedent cu liderii japonez şi filipinez, să apere Filipinele în cazul unui „atac” în Marea...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Dan Voiculescu, #Tribunal, #contestatie, #colaborator, #Securitate, #Asociatia Dreptate Adevar , #senator