Dan Voiculescu vrea schimbarea majoritatii parlamentare

Miercuri, 15 Decembrie 2010, ora 08:52
2307 citiri
Dan Voiculescu vrea schimbarea majoritatii parlamentare

Senatorul Dan Voiculescu a adresat, marti, liderilor PSD si PNL o scrisoare deschisa referitoare la necesitatea schimbarii majoritatii parlamentare.

Potrivit lui Dan Voiculescu "scopul imediat al opozitiei trebuie sa fie schimbarea majoritatii parlamentare, iar opozitia nu poate exista decat daca actioneaza unitar".

"Actionand separat, in logica unei rivalitati in interiorul opozitiei, structurile teritoriale ale PSD si PNL vor fi, in doi ani, decimate de migratia spre putere. Iar daca cineva isi face iluzii ca in 2012 poate castiga puterea, chiar intr-o alianta, obtinand 54-55% din voturi inseamna ca s-a nascut dupa 6 decembrie 2009. Actualul regim nu poate fi schimbat decat cu peste 70% din voturi. Iar o alianta cu o istorie de doar 6-7 luni intre politicieni care, timp de 2 ani, s-au atacat, nu va putea ajunge la un asemenea nivel in optiunile de vot ale romanilor", sustine liderul PC.

In opinia lui Voiculescu opozitia unita este singurul proiect care poate constitui o alternativa credibila la actualul regim si poate stopa dezertarile si chiar disolutia partidelor.

"A trecut aproape un an de la acel demers, cel mai greu an din istoria recenta a Romaniei. Intre timp, Opozitia a pierdut zeci de parlamentari si sute de alesi locali. PD-L i-a inregimentat pe toti. Luni, 13 decembrie 2010, PSD, PNL si PC au inceput negocierile pentru a-si coordona demersurile.

Insa acest demers trebuie dezvoltat. Opozitia trebuie sa propuna romanilor un proiect care sa contina solutii economice concrete si un un nou contract social. Iar, pentru ca acest nou proiect sa poata fi aplicat, este necesara schimbarea regimului Basescu-Boc prin rasturnarea actualei majoritati parlamentare", este de parere Dan Voiculescu.

Liderul conservatorilor crede ca ar putea beneficia de sprijin in demersul privind rasturnarea majoritatii parlamentare chiar si de parlamerntari ai PD-L, care s-ar fi saturat de Guvernul Boc.

"Avem colegi parlamentari, senatori sau deputati, care, la un anumit moment, au ales sa mearga alaturi de actuala Putere. In timp, sunt convins ca si-au inteles eroarea. Avem colegi parlamentari, vechi membri PD-L, care s-au saturat de ineptiile economice ale Guvernului Boc, care nu vor sa fie complici la dezastrul social patronat de Traian Basescu. Tuturor le putem propune un proiect politic solid si credibil. Pentru un interes national major, putem trece peste orice resentimente sau rivalitati personale", a conchis Dan Voiculescu.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Dan Voiculescu schimbare majoritate Parlament , #senator