Fost ministru al Apararii, despre "Armata si taxe": Politicienii spun lucruri trasnite

Marti, 15 Ianuarie 2013, ora 18:19
3569 citiri
Fost ministru al Apararii, despre "Armata si taxe": Politicienii spun lucruri trasnite

Fostul ministru al Apararii, democrat-liberalul Mihai Stanisoara, considera ca propunerea senatorului PC Dan Voiculescu, prin care Armata sa ajute la colectarea taxelor, e una amuzanta, care aminteste de o emisiune pentru copii.

"E o declaratie de la categoria 'politicienii spun lucruri trasnite'", a precizat prim-vicepresedintele PDL pentru Ziare.com.

El a adaugat, ironic, ca asteapta sa vada rezultatele unei asemenea actiuni.

"Guvernul e in functie, e la inceput, isi face politicile. Astept rezultatele cu mare interes", a adaugat Stanisoara.

Ideea unei detasari de personal de la Ministerul Apararii catre cel al Finantelor si aparitia, astfel, a unor "vanatori de evazionisti" pentru reducerea TVA la alimentele de baza a fost prezentata luni in sedinta USL de liderul fondator al PC, Dan Voiculescu.

Voiculescu vrea sa combata evazionistii cu Armata

"Am vorbit despre o masura cred eu foarte buna. La ora actuala, la Ministerul Apararii exista personal disponibil care poate fi detasat in interesul serviciului la Ministerul de Finante pentru a putea sa punem cat de cat stavila evaziunii fiscale, pentru ca marea problema e controlul, nu avem suficienti oameni care sa controleze evazionistii.

E o idee a mea, care cred eu ca nu ar fi motive sa nu se puna in aplicare. Oamenii din armata au o statura, au o moralitate, o disciplina a muncii care ii recomanda pentru a fi controlori si vanatori de evazionisti", a explicat Voiculescu.

Ministrul Apararii, Mircea Dusa (PSD), a declarat marti ca este realizabila ideea lui Dan Voiculescu privind detasarea unor specialisti de la Armata la Finante cu scopul de a pune capat evaziunii fiscale.

"Dumneavoastra cunoasteti foarte bine care sunt prevederile constitutionale si legale legate de atributiile Armatei. Sigur ca, asa cum exista proceduri de acest gen, specialisti de la MApN, asa cum sunt si de la Ministerul de Interne, pot fi detasati la ANAF pentru a da o mana de ajutor in colectarea impozitelor si combaterea evaziunii fiscale.

Intrebarea 'Cam cati?' este prematura, deoarece trebuie sa vedem cam care sunt solicitarile daca exista o asemenea gandire si sigur ca in functie de solicitari...Nu e vorba de militari, e vorba de detasarea unor cadre de specialitate care sa dea o mana de ajutor", a declarat Dusa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Stanisoara Voiculescu lucruri trasnite, #Stanisoara armata colectare taxe , #senator