Voiculescu ii ureaza lui Basescu sa taca din gura ca sa-i ajute pe romani

Joi, 06 Ianuarie 2011, ora 20:33
1675 citiri
Voiculescu ii ureaza lui Basescu sa taca din gura ca sa-i ajute pe romani

Senatorul PC Dan Voiculescu i-a trimis o noua scrisoare deschisa presedintelui Traian Basescu, acuzandu-l pe seful statului ca distruge relatiile bilaterale ale Romaniei cu marile puteri ale lumii.

In sedinta de Guvern de miercuri Traian Basescu ar fi declarat, potrivit spuselor vicepresedintelui Senatului, ca spera ca "ministrii nu vor cadea in plasa unei povesti de genul sa luam bani din China".

Domnule Presedinte, intelegeti ca distrugeti pe termen lung relatiile internationale ale Romaniei? Ati distrus relatia cu Franta si Rusia. Ati amenintat grobian Germania ca nu mai platiti contractele semnate de statul roman cu resortisantii germani. Ati compromis intrarea in spatiul Schengen. V-ati umilit ridicol in relatia cu Statele Unite ale Americii si cu Marea Britanie, vorbind despre o axa care nu a existat decat in imaginatia dumneavoastra.

Acum, in conditiile in care nu aveti un dialog echilibrat cu niciun partener occidental, v-ati apucat sa distrugeti si relatia cu China!", scrie Voiculescu, in documentul remis presei.

Conservatorul ii reproseaza lui Traian Basescu ca neglijeaza importanta relatiilor cu China in conditiile in care puterea economica a statului asiatic devine din ce in ce mai mare.

"Diplomatia nu se face nici in genunchi, nici cocotat pe gard! Nici cu plecaciuni, nici cu amenintari. Diplomatia se face, in primul rand, cu inteligenta. Cat de prost inspirat sa fiti incat sa declarati oficial ca un acord financiar cu China reprezinta o plasa, o capcana de care ministrii dumneavoastra trebuie sa se fereasca?! Cat de prost informat sa fiti incat sa nu fi aflat ca economia chineza este a doua forta mondiala si ca, intr-un interval de maxim 40 de ani, va devansa si SUA?!", il intreaba Voiculescu pe Basescu.

El ii recomanda presedintelui sa se abtina de la orice afirmatii pe teme de politica externa atata vreme cat acestea nu pot decat sa provoace prejudicii Romaniei. "Cu fiecare intalnire externa in care ii hartuiti pe participanti, cu fiecare gafa declarativa despre Franta, Germania, Rusia sau China distrugeti imaginea si viitorul Romaniei. La inceputul noului an, va urez, domnule presedinte, sa nu mai faceti nimic. Sa pastrati linistea. Este singurul mod in care ii mai puteti ajuta pe romani", conchide senatorul conservator.

M.M.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Dan Voiculescu scrisoare Basescu, #Basescu declaratie China , #senator