Voiculescu propune ca presedintele sa poata fi suspendat de cetateni

Luni, 01 August 2011, ora 19:53
1123 citiri
Voiculescu propune ca presedintele sa poata fi suspendat de cetateni
Foto: Arhiva

Vicepresedintele Senatului, Dan Voiculescu, propune revizuirea Constitutiei si crede ca suspendarea presedintelui ar trebui sa poata fi declansata si la initiativa a un milion de cetateni romani cu drept de vot.

Liderul conservator mai cere dublarea limitelor pedepselor prevazute de legea penala pentru infractiunile comise de persoane aflate in exercitarea unei functii publice si inchisoarea pe viata pentru infractiunile de omor deosebit de grav, trafic de droguri si pedofilie.

Dan Voiculescu crede ca suspendarea presedintelui ar trebui sa poata fi facuta si de cetateni deoarece Traian Basescu este "liderul regimului discretionar, creatorul acestui mecanism care erodeaza esenta natiunii romane, sursa conflictului permanent care dezintegreaza societatea noastra", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Presedintele Romaniei se ascunde de vointa poporului in spatele unei majoritati parlamentare nelegitime, care nu reflecta rezultatul votului liber exprimat. In consecinta, propun demararea unei actiuni cetatenesti de strangere de semnaturi pentru a revizui Constitutia Romaniei in trei puncte esentiale", a declarat vicepresedintele Senatului.

Dan Voiculescu sustine ca articolul privitor la suspendarea presedintelui trebuie modificat, deoarece "vocea poporului trebuie ascultata".

"Pentru a asigura controlul natiunii asupra institutiilor statului, pentru a respecta suprematia vointei natiunii, propun ca procedura suspendarii presedintelui sa poata fi declansata si la initiativa a un milion de cetateni romani cu drept de vot. Vocea poporului trebuie ascultata", a precizat senatorul PC.

Dan Voiculescu mai propune si modificarea Constitutiei in ceea ce priveste pedepsele pentru fapte de coruptie si omor.

"Pentru a combate eficient coruptia, propun sa se mentioneze explicit in Constitutie dublarea limitelor pedepselor prevazute de legea penala pentru infractiunile comise de persoane aflate in exercitarea unei functii publice.

Pentru a proteja viata, siguranta si sanatatea cetatenilor, propun ca maximul pedepselor prevazute pentru infractiunile de omor deosebit de grav, trafic de droguri si pedofilie sa fie detentiunea pe viata, fara posibilitatea reducerii pedepsei pe parcursul executarii. Gravitatea extrema a acestor infractiuni legitimeaza includerea regimului sanctionator chiar in textul Constitutiei", a mai declarat vicepresedintele Senatului.

Dan Voiculescu crede ca fiecare roman are datoria de a reactiona.

"Nu trebuie sa ne fie frica! Mandatul acestui regim politic se poate termina chiar

in acest an. Orice voce publica, care se va implica si va sustine acest demers, va contribui direct si concret la o schimbare fundamentala in destinul Romaniei... Romania Tacuta trebuie sa vorbeasca", conchide Voiculescu.

I.U.

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#Dan Voiculescu modificarea Constitutiei, #Traian Basescu suspendat cetateni , #senator