Voiculescu: Traian Basescu este un presedinte slab

Joi, 17 Februarie 2011, ora 11:54
2464 citiri
Voiculescu: Traian Basescu este un presedinte slab
Foto: Arhiva

Vicepresedintele Senatului, Dan Voiculescu, sustine ca "Traian Basescu este un presedinte slab, care fixeaza noi repere ale neputintei institutionale si, in acelasi timp, ii transmite ca "tupeul si incalcarea constanta a regulilor sistemului de drept nu pot inlocui puterea".

"Politicienii sau analistii cad prea des in capcana de a lua "tupeul" drept "putere", "bagarea in seama" drept "influenta" si controlul unui clici restranse de procurori, functionari juridici si agenti 007 de Dambovita drept "forta". Un presedinte puternic se vadeste in rezultate si in capacitatea de a impune reforme reale si eficiente.

Un presedinte puternic ar fi scos Romania din criza economica. Un presedinte puternic ar fi redus semnificativ nivelul coruptiei - nu ar fi transformat Romania in cel mai corupt stat european. Un presedinte puternic ar fi schimbat in bine sistemul politic si institutional din Romania. Un presedinte puternic nu ar fi sfarsit huiduit de poporul sau", scrie Dan Voiculescu pe blogul personal.

Senatorul conservator este de parere ca "un presedinte slab, in schimb, ar fi procedat intocmai precum Traian Basescu", care se multumeste cu cateva arestari preventive, in loc sa combata toata coruptia.

"Un presedinte slab s-ar fi multumit cu cateva arestari preventive - de preferat din randul rivalilor sai, astfel incat sa para "influent" si sa maimutareasca reforma Justitiei. Un presedinte slab ar fi crezut ca Romania curata si dreapta se rezuma la numirea unui procuror-general care functioneaza pe baza de baterii si telecomanda.

Un presedinte slab ar fi luptat impotriva crizei economice cu ministri si specialisti mai slabi chiar decat el - pentru a-i putea controla. Un presedinte slab - foarte slab - s-ar fi limitat la o reforma a statului buna numai in campanii electorale: "Daca veti strivi parlamentarii si veti face din 500 doar 300, veti trai minunat, va curge miere!". Un presedinte slab ar fi facut din revizuirea Constitutiei doar vanare de voturi si vant", mai scrie acesta.

Dan Voiculescu mai sustine ca "un presedinte slab nu lasa nimic in urma: doar haos si dezbinare".

"Iar acest bilant sec al istoriei nu poate fi acoperit de niciun telefon ascultat, de nicio presiune asupra judecatorilor, de nicio arestare preventiva, de niciun echipaj de filaj. Traian Basescu este un presedinte slab. Tupeul si incalcarea constanta a regulilor sistemului de drept nu pot inlocui puterea", conchide Voiculescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#Dan Voiculescu Traian Basescu, #Traian Basescu presedinte slab , #senator