Voiculescu: Udrea si Oprea nu au votat pentru disponibilizarile din MAI

Miercuri, 25 Mai 2011, ora 14:25
2197 citiri
Voiculescu: Udrea si Oprea nu au votat pentru disponibilizarile din MAI
Foto: Arhiva

Senatorul conservator Dan Voiculescu dezvaluie ca doi ministri, adica Elena Udrea si Gabriel Oprea, nu s-au inregistrat in sistemul electronic de vot exact cand se vota legea disponibilizarilor din MAI, aceasta fiind respinsa marti cu 150 de voturi.

"Pe langa cei aproximativ 20 de deputati ai Puterii, care nu au votat pentru adoptarea proiectului, au mai existat cateva cazuri extrem de interesante, care, pana acum, au trecut neobservate: doi deputati PDL si doi ministri, prezenti marti in plenul Camerei Deputatilor, nu s-au inregistrat in sistemul electronic de vot exact cand se vota aceasta lege. Numele ministrilor: Elena Udrea si Gabriel Oprea", a declarat senatorul conservator potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Dan Voiculescu atrage atentia ca cei doi ministri au votat in schimb proiectul care a precedat aceasta lege.

"Se poate verifica pe listele publicate pe site-ul Camerei Deputatilor. Numele ministrilor: Elena Udrea si Gabriel Oprea. In conditiile in care au fost adusi in Parlament special pentru acea lege, neparticiparea la vot a fost, in mod evident, un act deliberat, o strategie minutios coordonata", a mai spus senatorul conservator.

Dan Voiculescu sustine ca regimul Basescu isi manipuleaza partenerii dupa ce deputatii din Grupul Minoritatilor sunt acuzati pentru esecul de marti.

"Faptul ca deputatii din Grupul Minoritatilor sunt acuzati pentru esecul Puterii de marti, in conditiile in care unii deputati si ministri PDL s-au ascuns de la vot, demonstreaza modul in care regimul Basescu isi manipuleaza partenerii", mai sustine liderul de onoare al PC.

Dan Voiculescu sustine ca la mijloc ar fi tertipuri prin care se pregateste demiterea lui Emil Boc din fruntea Guvernului.

"Foarte curand, acel cineva ne va anunta, printre lacrimi, ca "Emil si-a facut datoria si acum se poate retrage la partid". Chiar si in aceste conditii, salut respingerea disponibilizarilor din Ministerul de Interne", conchide Voiculescu.

Camera Deputatilor a respins legea privind disponibilizarile din Ministerul Administratiei si Internelor, incidentul creand iar discutii aprinse intre Putere si Opozitie.

Proiectul privind disponibilizarile din MAI, care este lege organica, nu a obtinut cele 167 de voturi pentru a trece, deci a fost respins. Legea a intrunit doar 150 de voturi favorabile, 132 impotriva si opt abtineri.

I.U.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#Dan Voiculescu senator, #Elena Udrea Gabriel Oprea, #scandal vot disponibilizari MAI , #senator