Voiculescu: UE are fonduri pentru cei concediati, dar Guvernul nu le solicita

Miercuri, 11 Mai 2011, ora 20:10
1288 citiri
Voiculescu: UE are fonduri pentru cei concediati, dar Guvernul nu le solicita
Foto: Arhiva

Senatorul conservator Dan Voiculescu sustine ca Uniunea Europeana ofera fonduri pentru persoanele concediate, dar Guvernul Boc nu le solicita, drept urmare a depus o interperlare parlamentara prin care ii atrage atentia premierului asupra acestui aspect.

Dan Voiculescu mentioneaza ca fiecare stat membru UE poate primi pana la 65% din costurile Planului national de sprijin pentru persoanele concediate, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Senatorul conservator spune ca potrivit datelor publicate pe site-ul Comisiei Europene, 17 state au accesat, pana in prezent, sume substantiale din FEAG, insa Romania nu se afla pe lista.

"Printre acestea si state cu economii foarte puternice, precum Franta, Germania, Austria, Danemarca, dar si state cu dificultati economice majore. Chiar si Bulgaria a solicitat si primit fonduri pentru Corporatia Kremikovtzi AD, unul dintre cei mai mari producatori de otel din Sud-Estul Europei. Din pacate, pana in prezent, Guvernul Romaniei nu a solicitat asemenea fonduri", a declarat senatorul conservator.

Dan Voiculescu se declara stupefiat de atitudinea Guvernului fata de aceasta "scapare".

"Dezinteresul Guvernului pentru aceste fonduri este stupefiant. Acei bani, care sunt disponibili inca din 2009, ar fi putut ajuta sute de mii de familii afectate de concedieri. I-ar fi putut sprijini, indirect, si pe agentii economici aflati in dificultate. Ar fi fost o supapa si pentru bugetul de stat, inlocuind o buna parte din fondurile alocate pentru Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca.

Si, totusi, Guvernul nu i-a solicitat. Incompetenta si dezinteresul acestui Guvern saboteaza interesele nationale. Pana la 31 decembrie 2011, Romania inca mai poate solicita fondurile europene oferite pentru persoanele disponibilizate. Sper ca, macar acum, cand vor afla din presa despre aceasta oportunitate, domnii Basescu si Boc vor catadicsi sa solicite aceste fonduri", a mai spus Dan Voiculescu.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Dan Voiculescu fonduri europene, #fonduri europene persoane concediate, #interpelare Emil Boc , #senator
Comentarii
Poza conti
conti
rank 5
Mi-ai stricat seara.
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4
Sa traiasca domnu' PUR, ca descopera solutii,