Voiculescu: USL nu se va rupe din cauza mea

Joi, 29 Septembrie 2011, ora 12:28
1961 citiri
Voiculescu: USL nu se va rupe din cauza mea

Presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a declarat ca tensiunile din USL au fost exagerate de presa si ca aceasta constructie politica nu se va rupe din cauza sa.

El a mai spus si ca alianta de dupa alegerile din 2004, cand PC s-a alaturat Aliantei DA, a fost cea mai mare greseala din viata sa si ca regreta ca l-a crezut pe Traian Basescu.

"N-am impartit nimic la intalnirea respectiva (n.red.-la care s-a contrat cu Crin Antonescu). La ora actuala, as dori sa fie clar pentru toata lumea ca USL a stabilit candidaturile pentru consiliile judetene si pentru primariile capitalelor de judet. Este valabil pentru toata Uniunea Social Liberala. A fost o problema la Iasi. Din sondajele noastre, domnul Ciohodaru putea iesi inaintea domnului Nichita. Dar a fost o problema de parcurs. Uniunea Social Liberala nu se va rupe, iar daca se va intampla prin absurd vreodata, nu va fi din cauza mea sau a Partidului Conservator", a spus Voiculescu, intr-un interviu pentru Adevarul.

Intrebat daca se poate considera ca ii face jocurile lui Traian Basescu, senatorul PC a negat ferm acest lucru si a spus ca seful statului a oprit dezvoltarea Romaniei,

"Apropo de jocurile pe care Dan Voiculescu le-ar face in favoarea lui Traian Basescu, istoria recenta a demonstrat fara drept de tagada ca intre mine si Traian Basescu nu pot exista niciun fel de relatii. Eu, ca persoana, fata de Traian Basescu nu am niciun fel de sentiment. Am doar sentimentul de regret si ma prezint ca un adversar politic al unui om din cauza caruia, cred eu, tara noastra a pierdut ani buni de dezvoltare", crede senatorul PCL

Dan Voiculescu mai spune ca alianta cu Traian Basescu, facuta la sfarsitul anului 2004, a fost cea mai mare greseala pe care putea s-o faca.

"A fost cea mai mare greseala pe care am putut sa o fac. Am acceptat pentru ca se punea problema integrarii in UE. Argumentul meu a fost ca nu puteam pune in pericol aderarea la UE. Dupa aderare, PC a iesit de la guvernare", declara el.

Dan Voiculescu neaga si faptul ca alierea cu Traian Basescu ar fi insemnat tradarea PSD, care-i adusese partidul in Parlament.

"Este o teorie mincinoasa. Nu e adevarat. Noi am avut cu PSD o alianta electorala, nu politica. USL este o alianta politica. Alianta electorala era valabila pentru campania electorala, dupa alegeri acordul a expirat. Grupurile noastre parlamentare de atunci inclinau balanta si am decis sa formam guvernul. Recunosc, a fost o mare greseala. Spun acum in premiera, chiar l-am crezut atunci pe Traian Basescu. Cei care au lucrat sau au discutat vreodata cu Traian Basescu pot sa confirme ca are un talent innascut de a convinge. Are ceva care te convinge. A convins milioane de romani sa-l voteze de doua ori", a mai spus Dan Voiculescu.

Patronul de facto al trustului Intact spune ca acesta nu are nimic cu actuala Putere, ci e critica fata de toate puterile si asa va fi si fata de USL, daca aceasta formatiune castiga alegerile.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Dan Voiculescu destramare USL, #Voiculescu alianta Basescu greseala , #senator