Piedone isi ia in serios rolul de buturuga mica (Opinii)

Sambata, 01 Octombrie 2011, ora 18:06
4662 citiri
Piedone isi ia in serios rolul de buturuga mica (Opinii)

Demisia lui Cristian Popescu zis Piedone din functiile detinute in partidul lui Dan Voiculescu, zis Felix, da nastere chiar in aceste momente mai multor scenarii in lumea presei si a show-urilor televizate.

Cele mai multe sustin ca l-a racolat puterea. Ideea a lansat-o insusi presedintele Daniel Constantin, care trebuie sa fi simtit fiori reci, observand cum se parcheaza o masina capcana chiar sub scaunul pe care sta.

Capcana presedintelui PC

Era firesc. Bietului Daniel Constantin nu i-a dat prin cap cum sa se apere, altfel decat aratand cu degetul spre dusmanul comun si sperand ca asta ajunge ca sa-si reconditioneze imaginea, festelita rau de Piedone, devenit peste noapte rival.

Mi se pare ca presa a cazut si ea in capcana micului presedinte al micutului partidulet, pledand pe capacitatea de atractie a puterii, cu numai un an inainte de niste alegeri, unde e greu sa banuiesti ce felie va mai apuca din tortul national.

In plus, daca Puterea avea in ea atata magnetism incat sa-l atraga pe Piedone, o facea demult. Nu-i strica un nume de rezonanta populara, intr-un moment cand cele mai multe nume existente sunt erodate - ca sa nu spun chiar mancate cu totul de rugina.

Mi se pare ca scenariul trebuie construit altfel. De exemplu, as crede ca Piedone, cocotat de Felix in fotoliul de la primarie, s-a sfatuit in taina cu Voiculescu, cel cocotat de electoratul lui Piedone in sezlongul de la Senat.

Nu dai din coate, numai din vanitate

Atunci cand Voiculescu l-a asezat in scaun pe ilustrul necunoscut Dan Constantin, in locul anonimei Daniela Popa, poate nu si-a dat seama ca pune in fruntea unui partid tip Trabant un presedinte tip trotineta, sa-l tracteze in stil locomotiva.

Intrucat domnul Felix nu poate schimba chiar orice pe banii lui si pe Antenele sale, provoaca acum un razboi pe viata si pe moarte intre Piedone si respectivul Constantin, lasand beligerantii sa hotarasca prin lupta dreapta si corp la corp cine va deveni noua locomotiva, dinainte stabilita.

Calculul n-ar fi rau, dar se pune problema daca intr-adevar experimentatul Piedone si-a propus din simpla vanitate sa preia conducerea unui partid deja pus pe faras chiar de proprii sai aliati din USL.

Asta imi sugereaza un scenariu mai complicat, unde Piedone, fara sa muste din mana celui care i-a dat de mancare, isi propune sa iasa de sub tutela mentorului sau.

Suntem intr-un moment cand electoratul s-a saturat de actuala clasa politica si abia asteapta sa apara alta. Succesul lui Dan Diaconescu o dovedeste, reaparitia lui Gigi Becali o confirma, iar revenirea lui Vadim arata ca din orice tufis poate sari iepurele, atunci cand totul pluteste in ceata.

Eventuala vrabie din mana si eventuala cioara din gard

Nu-i exlus ca Piedone sa aiba in cap o noua formula, menita sa-l propulseze in mijlocul celor agreati de alegatori.

Ar fi naiv sa se prezinte acolo ca simplu nemultumit din PC, cand poate trata la egalitate, din pozitia de presedinte al unui partid mic, cu omologii sai din celelalte partide mici, toate niste buturugi hotarate sa rastoarne carul mare.

Este ca si sigur ca, in sinea lui, Piedone abia asteapta sa le dea o lectie infumuratilor din USL si sa plece trantindu-le el usa in nas si nu aruncat pe usa afara, cu un picior in spate.

Impreuna cu PPDD, cu GG (adica Gigi) si eventual cu alti neprevazuti, muribundul PC s-ar putea trezi la viata ca viteazul din poveste, pe mana lui Piedone, devenind locomotiva nu numai pentru propriul sau partid, ci si pentru celelalte.

Scenariul mi-l confirma indarjirea cu care Piedone a refuzat sa incerce Primaria Capitalei, intrucat orice politician experimentat stie cat de pagubos e sa refuzi eventuala vrabie din mana, daca inca n-ai zarit eventuala cioara din gard.

Poate exista Alianta fara Antene?

Chiar si Felix, ca om care s-a strecurat prin multe situatii incomode, s-ar putea sa inghita galusca lui Piedone, iar, in acest caz, parca ii si vad pe proaspetii aliati primiti cu osanale nu numai la dezagreabilele Antene, dar si la popularul OTV.

Abia acum va observa USL ce inseamna sa nu mai ai deschisa usa spre eter si, in plus, sa-ti migreze electoratul de stanga, dand ocazia celor ramasi sa se intrebe la ce mai foloseste Alianta.

Nu-mi permit sa merg mai departe cu scenariile, dar simt ca cei doi copresedinti nu vor avea alta explicatie pentru colegii lor, decat aceea ca toata masinatia este pusa in miscare de presedintele Basescu, in dortinta de a destabiliza Opozitia.

Intuitia imi sopteste ca USL a si simtit pericolul sa faca explozie inainte de alegeri. Culmea este ca totul nu depinde nici de Ponta, nici de Crin. Depinde numai de Piedone si, eventual, de insignifiantul PC.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Piedone presedinte PC, #Piedone Daniel Constantin, #Piedone Voiculescu, #Piedone primar , #stiri Dan Voiculescu