Dan Voiculescu: L-as suspenda maine pe Basescu, voi initia o discutie in USL

Luni, 29 Iulie 2013, ora 22:22
5226 citiri
Dan Voiculescu: L-as suspenda maine pe Basescu, voi initia o discutie in USL
Foto: Antena 3

Presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a declarat, luni, intr-o emisiune televizata, ca va initia o discutie in cadrul USL in legatura cu o posibila demitere a presedintelui Traian Basescu.

Intrebat daca este semnificativa data in care vicepremierul Liviu Dragnea a fost chemat la DNA, respectiv 29 iulie, aceasta fiind la exact un an de la referendumul pentru suspendarea presedintelui din 2012, Voiculescu a spus ca "toata nebunia a inceput in momentul in care opinia publica a constatat ca referendumul a fost corect si trebuia validat".

"Basescu si-a dat seama de impostura si ca poporul a vazut realitatea. Ce ar urma acum ar fi sa vedem cum poate fi validat referendumul pe baza datelor de acum. Cred ca a inceput o campanie furibunda cand cifrele oficiale au fost date publicitatii. Eu am participat cat am putut de activ la procesul de demitere, nu am reusit, dar ce stiu e ca Romania cu Basescu nu are decat de pierdut", a declarat Voiculescu la Realitatea TV.

Dan Voiculescu: Suspendarea lui Basescu e obligatorie pentru Romania

Acesta a mai adaugat ca va initia o discutie in cadrul USL despre o noua suspendare a lui Traian Basescu, adaugand ca, in prezent, alianta are de partea ei si alti parteneri strategici.

"Daca ar depinde de mine as face maine a treia suspendare. Daca si PNL si PSD vor fi de acord, sigur ca o vom face. Nu am initiat discutia, dar o voi face cu draga inima. Pana acum, totul s-a facut in graba si am avut un recul de la UE si partenerii strategici. Daca lucrurile pot fi clarificate, nu cred ca mai e vreo piedica ca Basescu sa isi termine mandatul inainte de termen", a adaugat Voiculescu.

"Oamenii l-au cunoscut acum pe Ponta, care, inainte, era zugravit in strainatate in culori negre. Acum Merkel, Barroso l-au cunoscut pe Ponta, s-au lamurit in legatura cu el si n-au vazut un om care vrea sa dea lovituri de stat. Ponta a performat in cateva luni cat n-a reusit Basescu in cativa ani", a mentionat presedintele PC.

Acesta a mai spus, legat de demiterea presedintelui, ca orice luna castigata e un lucru bun pentru Romania. "N-as vrea sa vorbesc in numele colegilor de la USL, dar suspendarea va fi dezbatuta in cadrul USL, iar decizia va fi cea corecta", a conchis Voiculescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
#Dan Voiculescu Traian Basescu, #Dan Voiculescu suspendare Basescu, #Dan Voiculescu demitere Basescu , #Traian Basescu