Lovitura lui Voiculescu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Sambata, 05 Iulie 2014, ora 14:53
13577 citiri
Lovitura lui Voiculescu (Opinii)
Foto: jurnalul.ro

Traian Basescu a aniversat trecerea a doi ani de la cea de-a doua suspendare a sa, de ca si cum ar exista vreun motiv de bucurie dupa trecerea acelor nefericite evenimente.

Probabil cea mai buna concluzie la doi ani de la a doua incercare de demitere a lui Traian Basescu ar fi ca toata lumea a pierdut din acel act ratat.

Politicienii s-au ales doar cu mult zgomot, frustrari pentru o viata si o imagine in exterior a unor "primitivi - barbari" care cauta sa isi faca dreptate dincolo de justitie.

In acelasi timp, o sarada totala pentru cei 7,4 milioane de oameni care au iesit din case imaginandu-si ca ar putea schimba ceva prin vot.

Dar ce a fost a fost, iar astazi traim in cu totul alt film decat cel din vara lui 2012. Pe atunci, asa cum arata si votul la urne, exista o singura idee care anima scena politica - "sa scapam de Traian Basescu". Astazi, obiectivul se implineste de la sine, Traian Basescu urmand sa plece acasa peste nici sase luni.

Cu sau fara lovitura de stat, evenimentele de atunci au condus catre prezentul de azi, unde Victor Ponta si PSD par a nu mai avea adversari in drumul spre obtinerea puterii totale.

Faptul se datoreaza si modului in care a evoluat relatia dintre "presedintele supravietuitor" si "premierul participant la lovitura de stat". Dreptatea promisa atunci de Traian Basescu pare sa rasara abia in aceste zile dintr-un soi de justitie turata in exces de zel tocmai pentru a confirma parca teza statului de drept, in fata caruia nimeni nu este mai presus de lege - fie frate de presedinte, fie ultimul mogul de presa.

Dan Voiculescu ar putea afla pe 7 iulie daca va fi condamnat definitiv si va merge la inchisoare sau va ramane in continuare un om liber.

Voiculescu, cercetat intr-un dosar de santaj

In acelasi timp, fondatorul trustului Intact este cercetat de procurorii DNA sub control judiciar intr-un nou dosar in care este acuzat de "santaj prin constrangere in scopul dobandirii, in mod injust, a unui folos patrimonial".

Potrivit procurorilor, Dan Voiculescu a amenintat, direct sau prin intermediari, oameni de afaceri cu campanii de discreditare in cazul in care nu incheie contracte de publicitate cu trustul sau de presa.

Acuzatiile seamana izbitor cu cele din dosarul directorului general al Antena Group, Sorin Alexandrescu, unde procurorii DNA il acuzau de fapte de santaj, fiind suspectat ca ar fi amenintat administratorul unei firme ca va da in vileag fapte presupus compromitatoare, daca nu incheie un contract in anumite conditii.

In noul dosar deschis pe numele lui Dan Voiculescu, mai multi oameni de afaceri au facut plangere impotriva sa, denuntand faptul ca au fost santajati cu campanii de discreditare in presa, daca nu incheie contracte de publicitate cu trustul media al carui fondator este.

Dar pana sa intrebi daca nu cumva avalansa de denunturi, accelerarea termenelor in celalalt dosar al lui Voiculescu - ICA si asaltul procurorilor nu sunt rezultatul unei strategii de fortare a balantei Justitiei, afli de la floarea cea vestita a analistilor lui Voiculescu ca, de fapt, totul in ceea ce il priveste pe seful lor este nedrept. Asa cum in cazul lui Mircea Basescu totul era adevarat, in privinta lui Voiculescu totul este fals.

Tocmai pentru a pune capat schizofreniei din platourile televiziunilor, unde analistii se intrec in a da ei sentinte inaintea instantelor judecatoresti, Justitia a pasit odata cu aceste accelarari intr-o noua era. Se va credibiliza sau se va compromite si mai mult, daca va demonstra ca emotiile politice ale apropierii alegerilor prezidentiale nu au jucat niciun rol in cadenta si prioritatea cu care si-a stabilit termenele.

Altfel, ma astept ca ritmul acesta sa ramana acelasi si dupa decembrie 2014.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Voiculescu dosar santaj, #Voiculescu condamnat ICA , #Traian Basescu