Voiculescu: Basescu e vinovat de verdictul privind colaborarea cu Securitatea

Miercuri, 13 Februarie 2013, ora 18:20
5524 citiri
Voiculescu: Basescu e vinovat de verdictul privind colaborarea cu Securitatea
Foto: Arhiva

Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, il acuza pe Traian Basescu ca se afla in spatele verdictului CNSAS privind colaborarea sa cu Securitatea.

Dan Voiculescu aminteste ca prima decizie a CNSAS cu privire la colaborarea sa cu Securitatea i-a fost favorabila.

"In 2004, in momentul in care am candidat pentru Parlament, CNSAS a studiat arhivele si a decis ca nu am colaborat cu Securitatea. Decizia a fost mentinuta si in 2005", a scris Dan Voiculescu pe blog.

El spune ca situatia s-a schimbat dupa ce a intrat in razboi cu Traian Basescu.

"In 2006, in plin conflict politic cu Traian Basescu, CNSAS a decis sa se gandeasca mai bine si a infirmat verdictele anterioare. Acest subiect a fost indelung dezbatut si este, de regula, cunoscut.

Mai putin cunoscut este ca decizia din 2006 a fost luata cu 3 voturi 'pentru' colaborare, 3 voturi 'impotriva' si 3 'abtineri' (datele se pot verifica la CNSAS), in conditiile in care, conform legii, o decizie se putea lua doar cu majoritatea celor prezenti (majoritatea normala din 9 fiind 5, nicidecum 3). Dar nici acel 3 'pentru' nu a ramas valabil pentru ca unul dintre acei 3, domnul Mircea Dinescu, a fost declarat incompatibil", a detaliat Voiculescu.

Liderul PC concluzioneaza ca atunci "cand te certi cu Traian Basescu, au voie sa voteze si incompatibilii, iar deciziile de colaborare se pot lua chiar si cu doua voturi 'pentru colaborare' si 3 voturi 'impotriva colaborarii'".

Dan Voiculescu ramane colaborator al Securitatii

Miercuri, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis ca Dan Voiculescu ramane colaborator al Securitatii. Voiculescu ceruse revizuirea verdictului dat de Curtea Suprema, potrivit caruia a colaborat cu Securitatea sub numele conspirativ Felix.

Fostul senator a cerut revizuirea sentintei deoarece unul dintre membrii Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), Mircea Dinescu, a fost declarat incompatibil de catre Agentia Nationala de Integritate.

O.A.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Dan Voiculescu Felix, #Dan Voiculescu colaborator Securitate, #Dan Voiculescu Traian Basescu , #Traian Basescu