Voiculescu: Cat de mare e frica la Cotroceni?

Joi, 24 Ianuarie 2013, ora 19:43
5356 citiri
Voiculescu: Cat de mare e frica la Cotroceni?
Foto: Arhiva

Senatorul Dan Voiculescu comenteaza pe blog declaratiile facute de presedintele Traian Basescu miercuri seara, pe tema devansarii alegerilor prezidentiale de anul urmator.

"Este ridicol. Si ce faci cu presedintele ales in luna mai? Sunt noua luni. Ii dai un cerc cu care sa dea rotocoale in jurul Cotroceniului, ce faci cu el pana atunci? Se si plictiseste in asteptare", a declarat seful statului, in replica la ideea avansata de USL potrivit careia am putea avea alegeri prezidentiale simultan cu cele pentru Parlamentul European, adica la inceputul lunii iunie, iar castigatorul sa isi preia mandatul la finalul lunii decembrie.

Dan Voiculescu critica pe blog faptul ca presedintele s-a aratat de acord cu ideea de a demisiona cu conditia ca Parlamentul, prin revizuirea Constitutiei, sa tina cont de rezultatele referendumului din 2009, cand s-a votat pentru parlament unicameral cu cel mult 300 de parlamentari, in schimb a uitat "cu desavarsire" de referendumul din 2012.

"Subiectul referendumului la care a fost demis de 7,4 milioane de romani este tabu pentru domnia sa. Memoria de scurta durata ii joaca feste. Isi aminteste de referendumul din 2009, dar de cel din 2012 a uitat cu desavarsire.(...) Oricum ai numara, din iunie pana in decembrie nu sunt mai mult de 7 luni. Domnului Basescu i-au iesit 9. Cat de mare e frica la Cotroceni?", mai posteaza Dan Voiculescu pe blog.

Alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc in toate statele membre ale Uniunii Europene, deci inclusiv in Romania, in perioada 5-8 iunie 2014.

Traian Basescu a intrat in functia celui de-al doilea mandat pe 21 decembrie 2009, cand a depus juramantul in fata Parlamentului. Conform prevederilor legale in vigoare, viitorul presedinte al Romaniei va putea avea puteri depline dupa 21 decembrie 2014.

Crin Antonescu a declarat joi ca devansarea alegerilor prezidentiale se poate face de catre Parlament, fara acordul lui Traian Basescu, prin modificarea legilor in vigoare, dar si a Constitutiei, si cu conditia sa fie vointa politica. "Si este", a spus el.

La scurt timp, vicepresedintele PNL Sorin Frunzaverde a declarat intr-o conferinta de presa ca nu trebuie negociat nimic cu presedintele Basescu, ci procedura de suspendare trebuie demarata imediat, ea putand sa se incheie intr-o luna de zile.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Dan Voiculescu suspendare Basescu, #Voiculescu comasare alegeri , #Traian Basescu