Voiculescu: Sunt foarte atent ca aceasta coabitare sa nu se transforme in fraternitate

Duminica, 27 Ianuarie 2013, ora 23:00
5104 citiri
Voiculescu: Sunt foarte atent ca aceasta coabitare sa nu se transforme in fraternitate
Foto: Realitatea Tv

Senatorul Dan Voiculescu a declarat duminica seara ca se teme ca aceasta coabitare intre USL si presedintele Traian Basescu sa nu se transforme intr-o "fraternitate", fondatorul PC fiind convins ca seful statului incearca sa scape de dosarele pe care le-ar avea.

"Eu nu cred in coabitare cu Traian Basescu, acest om nu poate coabita cu nimeni. Nu am nimic impotriva ca Romania sa poata intra intr-o perioada de stabilitate, in schimb sunt foarte atent ca aceasta coabitare sa nu se transforme in fraternitate. In aceasta etapa de 8 ani s-au facut foarte multe nelegiuri, acte care au dus la saracirea natiunii romane, si in domeniu economic, si social, pentru care sigur ca sunt vinovati, nu s-au facut singure.

Ce mi-e mie teama e ca nu cumva sa existe un pact de iertare a pacatelor, sa nu ne trezim cumva ca unii din membri USL incearca sa-si rezolve problemele lor rezolvand problemele celorlalti, mi-e teama de proverbul romanesc 'o mana spala pe alta si amandoua obrazul'.

Faptul ca Basescu negociaza ce se intampla nu dupa terminarea mandatului, de maine, de poaimaine, el isi da seama ca putere nu mai are, procurorul sef nu mai poate sa spuna ca dosarele lui sunt blocate ca are imunitate. Si se gandeste cu groaza la ce se va intampla cand justitia isi va face treaba cu adevarat", a spus Voiculescu, la Realitatea Tv.

Intrebat de moderatorul emisiunii ce va face daca va vedea semne ca se intampla asa ceva, Voiculescu a evitat sa dea un raspuns concret: "Voi fi permanent atent la ce se intampla si in momentul in care am sa vad ca oameni importanti din USL au relatii privilegiate cu membri ai clanului Basescu, pentru mine e un semnal de alarma ca undeva s-a intamplat ceva. Niciodata n-am sa fiu de acord sa fraternizez cu regimul Basescu cel care a facut atata rau Romaniei".

Senatorul a precizat, insa, ca nu se gandeste ca Victor Ponta ar putea fi unul dintre cei capabili sa fraternizeze cu Basescu: "Am mare incredere in Victor Ponta. E tanar, nu face compromisuri, ca tot vorbeam de fraternitate, el nu este unul dintre cei care ar putea-o face".

Cat despre problemele din PNL si lupta dintre Calin Popescu Tariceanu si Crin Antonescu, Voiculescu spune ca nu vor exista efecte.

"PNL nu va avea probleme majore la Congres si Antonescu va fi in continuare presedintele PNL, presedintele Senatului si candidatul USL pentru prezidentiale, cu cat mai repede, cu atat mai bine", a mai spus Voiculescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Voiculescu USL fraternitate Basescu , #Traian Basescu