PNL, despre scandalul Barbu: Ne opunem categoric oricarei forme de agresivitate

Vineri, 18 Octombrie 2013, ora 16:01
1496 citiri
PNL, despre scandalul Barbu: Ne opunem categoric oricarei forme de agresivitate
Foto: Arhiva

PNL precizeaza, intr-un comunicat, ca a respectat intotdeauna dreptul la libera exprimare si diferentele de opinie, dar se opune "in mod categoric oricarei forme de agresivitate" indreptate nu numai impotriva unui ministru, ci impotriva oricarui cetatean.

"Partidul National Liberal sustine dreptul oricarui cetatean de a protesta pasnic, dar dezaproba ferm orice fel de actiuni violente. Noi am respectat intotdeauna dreptul la libera exprimare si diferentele de opinie, dar ne opunem in mod categoric oricarei forme de agresivitate indreptate nu numai impotriva unui ministru, ci impotriva oricarui cetatean", se arata intr-un comunicat transmis vineri de liberali.

PNL mentioneaza ca nu a contestat niciodata actiunile de protest pe subiectul Rosia Montana. "Mai mult de atat, ministrul liberal al Afacerilor Interne, Radu Stroe, a avut o atitudine extrem de deschisa fata de manifestarile din Piata Universitatii", adauga sursa citata.

Traian Basescu: Nu poti sa blochezi in fiecare duminica bulevardele Capitalei

"Atunci cand apare o tema de natura sa scindeze societatea, solutia nu este violenta, ci dialogul, iar Partidul National Liberal a demonstrat de fiecare data ca respecta toate punctele de vedere si este deschis discutiilor", se mai arata in comunicat.

In ceea ce priveste proiectul Rosia Montana, PNL precizeaza ca si-a exprimat clar pozitia, manifestata si prin votul dat de liberalii din Comisia parlamentara speciala si anume "un nu categoric" acestui proiect.

Masina ministrului Culturii, vandalizata

Noua persoane au fost identificate in urma incidentului de joi seara, din Centrul Istoric, in care opozanti ai proiectului minier de la Rosia Montana au spart luneta masinii ministrului Daniel Barbu, doua dintre acestea au fost audiate, iar celelalte sapte vor fi citate sa dea declaratii.

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Emilia Mihai, a declarat vineri, ca barbatul care a spart luneta masinii in care se afla ministrul Culturii si o alta persoana au fost audiati la Sectia 10 Politie inca de joi seara, acestia fiind gasiti de politisti in zona in care s-a produs incidentul. De asemenea, joi seara a fost audiat si soferul ministrului Culturii.

Alte sapte persoane care ar fi participat la agresiune urmeaza sa fie citate si audiate de politisti. Totodata, in cursul zilei de vineri urmeaza sa fie audiati aproximativ 40 de martori, a precizat Emilia Mihai.

Ponta: Exista o linie rosie peste care nu accept sa se treaca, democratia nu inseamna anarhie

Potrivit anchetatorilor, luneta autoturismului in care se afla ministrul Daniel Barbu a fost sparta de o singura persoana, care s-a urcat pe masina si a lovit geamul cu pumnul.

Emilia Mihai a mai spus ca faptele celor care l-au agresat pe ministrul Culturii nu a fost inca incadrate legal, urmand ca, impreuna cu procurorii, sa stabileasca pentru ce infractiuni vor fi cercetati acestia.

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, care participa, joi seara, in Club A, in Centrul Vechi al Capitalei, la o dezbatere culturala, a fost huiduit de cateva zeci de protestatari fata de proiectul Rosia Montana, care au intrat in local si nu l-au lasat ulterior sa plece, spargandu-i luneta masinii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#PNL dialog violenta, #PNL reactie incident Daniel Barbu, #PNL mesaj luneta sparta Daniel Barbu , #ministrul Culturii