Ziare.com

28 de reviste au obtinut 1,6 milioane de lei de la Guvern

Marti, 27 August 2019, ora 13:29

   

28 de reviste au obtinut 1,6 milioane de lei de la Guvern
Ministerul Culturii si Identitatii Nationale va finanta cu 1,6 milioane de lei 28 de publicatii de cultura.

Astfel, ministerul a facut publica lista cu revistele sau publicatiile culturale, altele decat cele propuse de uniunile de creatori din Romania, membre ale Aliantei Nationale a Uniunilor de Creatori, care vor fi finantate in conformitate cu prevederile Legii 136/2015 privind finantarea revistelor de cultura reprezentative din Romania, precum si punctajul aferent fiecarei reviste si suma alocata.

Conform punctajului obtinut, cei mai multi bani, respectiv cate 90.500 de lei, ii vor primi revistele Observator Cultural (realizata de Fundatia Observator Cultural) si Dilema Veche (publicata de Adevarul Holding) . Cele doua reviste au avut un punctaj de 90.

Revistele Contemporanul si Historia vor primi cate 70.500 de lei. 55.000 de lei vor ajunge la Revista Korunk, publicata de Asociatia de Prietenie Korunk.

Asociatia Euro Culturart primeste 50.000 de lei pentru Programul editorial www.agentiadecarte.ro. 45.500 de lei vor ajunge la revistele IGLOO, Cultura, Secolul 21 si Revista de Cultura Arges.

Finantare de cate 40.500 de lei vor primi Scena.ro, Publicatia Culturala "Informatia de Duminica", Revista Poesis, Revista Neuma, Revista Miscarea Literara, Revista Infinitezimal, Platforma "docuart.ro" si DOR.

Revista de cultura Conta, Revista ME.dok, Revista Jatekter, Revista Expres cultural, Revista Feed Back, Revista Mozaicul, Revista Spectator, Revista Studii de Istoria si Teoria Arhitecturii si Publicatia B-Critic.ro au obtinut finantare de cate 20.000 de lei.

A.G.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2004 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor