S-a dus teza "sciziunii"? Sustinator Udrea si Boc: Nu plec, reconstruim partidul

Luni, 25 Martie 2013, ora 15:53
3342 citiri
S-a dus teza "sciziunii"? Sustinator Udrea si Boc: Nu plec, reconstruim partidul

Presedintele PDL Cluj si al Comisiei pentru Statut a partidului, Daniel Buda, considerat omul de incredere al lui Emil Boc si sustinator al Elenei Udrea la sefia democrat-liberalilor, a anuntat ca nu vrea sa plece din partid si ca isi doreste ca subiectul fraudarii alegerilor interne sa fie inchis cat mai repede.

"Eu imi doresc ca acest subiect sa fie inchis cat mai repede, lucrurile trebuie sa intre intr-un fagas normal. Nu-mi doresc ruperea PDL si nici eu nu-mi doresc sa plec din acest partid, chiar daca atat eu cat si alti participanti la conventie au fost extrem de dezamagiti, indiferent cu cine au votat. In loc sa fie momentul unui nou inceput pentru partid, a fost un moment foarte involburat.

Raman sa consolidez acest partid, din pozitia de presedinte al Comisiei pentru Statut si de presedinte al PDL Cluj. Vad ca unic adversar USL. Ceea ce inseamna politica in interiorul PDL sunt chestiuni care trebuiesc discutate, sa nu astepte cineva ca nu se vor discuta, insa in forurile statutare ale partidului", a spus Buda pentru Ziare.com.

"Am inceput politica in PDL pentru Emil Boc, am facut politica alaturi de Emil Boc si Traian Basescu, nu-mi doresc sa plec. Daca va trebui, vom reconstrui acest partid, n-a murit el cand a fost la 7 la suta", a adaugat fostul deputat de Cluj.

El continua sa sustina ca au fost multe nereguli in alegeri, pentru care acuza Comisia de Organizare, insa spune ca nu are suficiente elemente pentru a spune de-a dreptul ca e vorba de frauda.

"Lucrurile sunt destul de complicate, nu as vrea sa le dezvolt mai mult. Neregulile sesizate au fost majore, fara sa pot spune in momentul de fata ca a fost frauda, nu am toate elementele.

Ii consider vinovati pe membrii Comisiei de Organizare pentru ce s-a intamplat - erau oameni care nu s-au regasit pe liste sau care au vazut ca a votat cineva in numele lor, oameni care nu erau trimisi de organizatii. Era important sa fie transate, chiar daca anuntarea alegerilor dura pana la 12 noaptea, era o chestiune mult mai importanta pentru noi sa iesim cu o conducere legitima, deasupra oricarei suspiciuni de frauda. Daca era un vot in favoarea lui Vasile Blaga, am fi recunoscut victoria. Nu am dovezi clare privind fraudarea,spun doar ca au fost suspiciuni", a mai comentat Buda.

Udrea, despre rezultatul alegerilor din PDL: Nu ni-l asumam, au fost mari nereguli

Parlamentarul Elena Udrea a declarat, luni, ca nu isi asuma rezultatele de la alegerile PDL din 23 martie, considerand rezultatul ca fiind unul "viciat".

"Deocamdata, ne-am intalnit cu colegii care au sustinut motiunea mea si vom lua o decizie. Am vazut recomandarea domnului Stolojan si as spune ca nimeni din actuala conducere a partidului nu este in masura sa faca asemenea recomandare. Nu cred ca sunt ei in masura sa ne recomande sa ne asumam un rezultat care a venit pe fondul unor mari nereguli. Este un rezultat pe care noi il consideram viciat", a precizat Elena Udrea.

Intrebata daca are de gand sa depuna o noua contestatie, avand in vedere ca prima contestatie a fost respinsa, Udrea a spus ca va decide acest lucru impreuna cu colegii, dar ca "este evident" ca trebuie sa existe o "actiune populara, un proiect de viitor pentru PDL". "Eu consider ca trebuie sa construim in continuare pentru Partidul Democrat Liberal", a spus Udrea.

"Sunt foarte multi colegi din partid, din teritoriu, care si-au anuntat demisia din consiliile judetene (...) Asteapta sa vada ce vom propune mai departe, solutia trebuie sa fie in interiorul partidului. Jumatate din acest partid vede un viitor in propunerea pe care am facut-o. Jumatate din partid asteapta sa urmeze proiectul pe care l-am construit si asteapta un semnal de a continua in aceasta echipa", a spus parlamentarul, mentionand ca foarte multi dintre cei care au dorit schimbarea nu mai vad o perspectiva de crestre pentru PDL.

Udrea a pierdut, sambata, alegerile din PDL, obtinand 2.034 voturi, fata de cele 2.344 de voturi ale lui Vasile Blaga. Imediat dupa au aparut zvonuri ca PDL se va scinda, iar Udrea, Emil Boc si alti lideri importanti din PDL vor face o alta formatiune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#sciziune PDL Elena Udrea, #Daniel Buda PDL alegeri , #PDL