Daniel Buda (PDL): Liderii USL ar trebui sa mearga in Grecia

Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 20:54
1640 citiri
Daniel Buda (PDL): Liderii USL ar trebui sa mearga in Grecia
Foto: presalocala.com

Deputatul PDL Daniel Buda a declarat, miercuri, ca anuntul potrivit caruia USL va demara incepand de lunea viitoare discutiile despre declansarea procedurii de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu nu reprezinta decat un nou "balon de sapun", iar afirmatiile sefului statului la RRA nu exced cu nimic cadrului constitutional.

"Am citit cu foarte multa atentie declaratiile presedintelui facute la Radio Romania Actualitati si pot sa spun ca nu exced cu nimic cadrului constitutional si a tot ceea inseamna invederarea unui om responsabil.

Ceea ce ma ingrijoreaza insa este incapacitatea si imaturitatea unor oameni care chiar se cred presedinti, a unor oameni care reprezinta Opozitia de astazi si demonstreaza prin afirmatiile pe care le fac ca sunt incapabili sa inteleaga dificultatile economice prin care trece nu doar Romania, ci intreaga lume", a afirmat Daniel Buda, presedinte al Comisiei juridice din Camera Deputatilor, pentru Agerpres.

Deputatul democrat-liberal a opinat ca, probabil, "cei trei asa-zisi presedinti" ar trebui sa mearga in Grecia pentru a vedea ce inseamna cu adevarat o criza economica. "Poate ca o vizita acolo ar fi de natura sa-i aduca cu picioarele pe pamant", a completat Daniel Buda.

Potrivit acestuia, "demersul de suspendare nu este nimic altceva decat un balon de sapun asa cum ne-au obisnuit, de-a lungul timpului, cei trei (Ponta, Antonescu, Constantin - n.red.)".

Uniunea Social Liberala a anuntat ca va discuta lunea viitoare despre declansarea procedurii de suspendare a presedintelui Traian Basescu.

"Am luat act cu ingrijorare si indignare de faptul ca, prin noile sale declaratii facute la postul public de radio, presedintele Traian Basescu anunta explicit refuzul sau de a aplica legea care prevede indexarea anuala a pensiilor, precum si hotararile judecatoresti definitive si irevocabile castigate de profesori si alti bugetari (decizii date in aplicarea legii promulgate chiar de catre domnia sa!).

Acest refuz va persista chiar si dupa o eventuala pronuntare a Curtii Constitutionale in sensul obligativitatii aplicarii respectivelor legi", se arata intr-o declaratie de presa semnata de presedintele PSD Victor Ponta, presedintele PNL Crin Antonescu si presedintele PC Daniel Constantin.

Semnatarii declaratiei considera ca aceste pozitii "sunt extrem de iresponsabile si periculoase" deoarece intaresc mesajul presedintelui "despre abolirea statului de drept" in Romania.

Liderii USL adauga ca, tinand cont de aceste lucruri, au solicitat juristilor din partidele lor sa pregateasca pentru luni, la sedinta saptamanala a Uniunii, un raport fundamentat cu privire "la aceste actiuni grave", care, in opinia lor, incalca prevederile Constitutiei.

Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#suspendare Basescu, #Ponta Antonescu USL, #Daniel Buda suspendare Basescu , #stiri Daniel Buda
Comentarii
Poza gong
gong
rank 5
Vine Craciunul ! perioada in care romanii scapa de tirani...