Daniel Chitoiu, pus sub acuzare pentru ucidere din culpa. Fostul ministru sustine ca nu vorbea la telefon la volan

Joi, 09 Ianuarie 2020, ora 11:09
7623 citiri
Daniel Chitoiu, pus sub acuzare pentru ucidere din culpa. Fostul ministru sustine ca nu vorbea la telefon la volan
Foto: Facebook/Ovidiu Vanghele

Fostul ministru Daniel Chitoiu, lider ALDE, a fost pus sub acuzare joi dimineata pentru ucidere din culpa in legatura cu accidentul in care a fost implicat de Craciun si care s-a soldat cu decesul a doua persoane. El a negat, la iesirea de la audieri, ca ar fi vorbit la telefon in timp ce se afla la volan.

Un procuror din cadrul Parchetul Trribunalului Arges a dispus joi dimineata "efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de numitul Chitoiu Daniel cu privire la savarsirea infractiunii de ucidere din culpa, acesta dobandind calitatea de suspect in cauza."

Anuntul a fost facut de Ministerul Public. Potrivit sursei citate, Daniel Chitoiu a fost audiat, iar in cadrul acestei proceduri "i-au fost aduse acestuia la cunostinta calitatea de suspect, drepturile si obligatiile procesuale, in prezenta aparatorului sau ales".

Chitoiu: Am participat la acte procedurale

Daniel Chitoiu a plecat de la sediul Parchetului Tribunalului Arges dupa aproximativ 15 minute, el spunand ca a participat la "acte procedurale".

Raspunzand intrebarilor jurnalistilor, el a negat ca ar fi vorbit la telefon in momentul producerii accidentului.

De asemenea, a precizat ca nu a luat legatura cu familia celor doua persoane ucise in accident.

In 26 decembrie, Chitoiu a fost implicat intr-un accident pe DN7, in judetul Arges, in zona localitatii Zamfiresti, masina sa patrunzand pe contrasens si cionindu-se cu o masina condusa de un barbat de 82 de ani, care a murit pe loc. Sotia barbatului a decedat ulterior, la spital. O alta persoana aflata in autovehicul a fost ranita.

Si fostul ministru a fost internat in spital, desi imediat dupa accident a fost fotografiat mergand alaturi de politist, fara a parea sa aiba o problema medicala. Internarea in spital este si motivul pentru care audierea sa a fost amanata, aceasta fiind prima data cand apare in fata anchetatorilor. Chitoiu a fost externat in 2 ianuarie.

In acest dosar se fac cercetari vizand infractiunile de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa.

Initial, dosarul a fost inregistrat la Parchetul de pe langa Judecatoria Pitesti, insa ulterior a fost preluat de Parchetul de pe langa Tribunalul Arges, avand in vedere "intensa reflectare in mass-media de la nivel national si local, ca urmare a consecintelor grave ale accidentului rutier cercetat - doua persoane decedate si doua cu vatamari corporale si a calitatii de membru in organele de conducere ale unei formatiuni politice a unuia din conducatorii auto implicati in accident".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Chitoiu audiat accident, #Chitoiu accident , #accident