Alburnus Maior cere demiterea ministrului Economiei, Daniel Chitoiu

Luni, 04 Iunie 2012, ora 16:13
3543 citiri
Alburnus Maior cere demiterea ministrului Economiei, Daniel Chitoiu

Asociatia Alburnus Maior solicita, intr-o scrisoare deschisa adresata, luni, premierului Victor Ponta, demiterea ministrului Economiei, Daniel Chitoiu, pentru afirmatiile facute de acesta referitoare la proiectul minier de la Rosia Montana.

"La nici o luna de la asumarea acestor angajamente, vedem cum Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, aflat in 1 iunie la Rosia Montana a facut urmatoarea declaratie cu referire directa la proiectul minier: 'Eu sunt convins ca acest proiect va demara in acest an". Gravitatea declaratiilor Ministrului Economiei trebuie imediat sanctionata prin demiterea lui Daniel Chitoiu', se arata in scrisoarea deschisa adresata primului ministru.

Conform Alburnus Maior, care se opune proiectului de la Rosia Montana, declaratiile ministrului Economiei contravin programului de guvernare.

"Imediat dupa nominalizarea dvs. ca Prim-ministru al Romaniei ati afirmat ca "putem din prima zi sa respectam legile acestei tari", ceea ce ne-a determinat sa credem ca acest angajament este aplicabil si la Rosia Montana. Mai mult, cele 15 puncte USL pentru guvernarea Romaniei, includeau 'Respingerea Proiectului Rosia Montana cu evaluarea pe trei zone: mediu, protejarea interesului national si combaterea coruptiei politice'.

Opiniile ministrului contravin programului de guvernare. Acest nou demers de lobby contravine in mod evident afirmatiilor dvs. potrivit carora lobby-ul politic trebuie sa inceteze, iar evaluarea impactului de mediu trebuie realizat cu transparenta totala. Acest lucru este cu atat mai grav cu cat domnia sa se antepronunta astfel asupra unor chestiuni care nu au parcurs o procedura de evaluare", se arata in scrisoarea Alburnus Maior.

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Daniel Chitoiu, a declarat vineri, la Rosia Montana, ca este convins ca proiectul minier va demara in acest an.

"Eu sunt convins ca proiectul va demara in acest an", a spus Chitoiu.

Ministrul Economiei a dat acelasi termen si la o intalnire electorala desfasurata in centrul localitatii Rosia Montana, precizand ca o decizie politica privind mineritul la Rosia Montana si Cupru Min Abrud va fi luata pana la sfarsitul lui 2012.

"Noi ne-am propus ca pana la sfarsitul acestui an sa luam o decizie politica atat in ceea ce priveste inceperea mineritului la Rosia Montana cat si la Cupru Min Abrud", a mentionat ministrul Economiei.

Acesta a adaugat ca prezenta sa la Rosia Montana "este o garantie ca mineritul in acesta zona se va dezvolta".

Daniel Chitoiu a subliniat ca programul de guvernare al USL prevede dezvoltarea mineritului din punct de vedere economic ca un motor de crestere economica a Romaniei.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Alburnus Maior demitere Chitoiu, #scrisoare deschisa Victor Ponta Chitoiu, #cerere demitere Daniel Chitoiu, #demitere Chitoiu Rosia Montana , #ministrul Economiei