Chitoiu: Directorii care au furat si au fost numiti politic vor fi inlocuiti

Miercuri, 16 Mai 2012, ora 16:04
2344 citiri
Chitoiu: Directorii care au furat si au fost numiti politic vor fi inlocuiti
Foto: cdep.ro

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a declarat, miercuri, ca directorii companiilor de stat numiti politic si cei "care au furat" vor fi inlocuiti, urmand sa se faca un audit la aceste companii.

"Nu voi numi politic, se va face un audit in companiile de stat", a precizat Chitoiu, adaugand ca ii va schimba "pe cei care au furat si cei care au fost numiti politic".

Daniel Chitoiu declara recent ca va propune o comisie de audit pentru contractele de achizitii si servicii pentru toate companiile cu pierderi.

"Impreuna cu Ministerul Finantelor, comisiile de buget-finante parlamentare si Curtea de Conturi vor face o auditare a contractelor de servicii de achizitii si servicii la toate companiile cu pierderi", a precizat Chitoiu.

Acesta a adaugat ca se are in vedere reducerea arieratele de la 2,6% din PIB la 1,6%.

In plus, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) va evalua, odata la trei luni, activitatea consilierilor economici din reteaua de reprezentare externa din subordinea ministerului.

"Vor exista evaluari periodice, la 3 luni de zile, pentru activitatea si performantele dumneavoastra, acolo unde va desfasurati activitatea", a afirmat Chitoiu.

Ministrul-delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, a adaugat ca principalul criteriu de evaluare va fi gradul de satisfactie al investitorilor straini in relatia cu reprezentantii Romaniei.

"Nu trebuie sa va speriati pentru ca aceste evaluari la trei luni sunt constructive. Principalul criteriu de valuare se refera la cat de multumiti sunt investitori in relatia cu dumneavoastra. Este necesar sa promovati Romania in plan extern, dar in acelasi timp sa activati la nivelul atragerii de investitii straine. Nu veti fi lasati sa aduceti orice, va vom spune ce se poate, astfel incat efortul sa nu fie dispersat si rezultatele sa se vada", a precizat Isar.

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a subliniat necesitatea de a intari capacitatea institutionala a diplomatiei si a punerii in practica a unor noi modele care sa exploateze mai inteligent prioritatile pietei.

Totodata, oficialul MECMA a precizat ca investitiile straine directe au scut de cinci ori din 2009, pana la 1,7 miliarde in 2011.

"Reteaua de contacte externe trebuie sa aduca valoare adaugata pentru Romania si trebuie sa gasim de solutii sa devenim mai eficienti, inclusiv privind aspectele structurale si privind cresterea exporturilor cu valoarea adaugata", a adaugat Chitoiu.

De asemenea, el a anuntat ca va face, vineri, o informare privind rezultatele renegocierii contractelor bilaterale din energie cu "baietii destepti".

Premierul desemnat Victor Ponta a afirmat recent ca isi asuma angajamentul politic al renegocierii contractelor bilaterale din energie cu "baietii destepti" si ca il va sustine pe ministrul Economiei in acest demers.

De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
#Chitoiu evaluare consilieri, #Ministerul Economiei evaluare consilieri, #suprataxare venit companii petroliere, #suprataxare companii petroliere, #Chitoiu contracte baieti destepti , #ministrul Economiei