Chitoiu: Procesul de privatizare se reia la Cuprumin

Sambata, 05 Mai 2012, ora 16:23
1593 citiri

Procesul de privatizare a Cuprumin va fi reluat in intregime, sustine Daniel Chitoiu, ministrul desemnat pentru portofoliul Economiei.

Afirmatia a fost facuta dupa intalnirea pe care ministrii desemnati de Victor Ponta sa ocupe ministerele economice au avut-o, sambata, cu reprezentantii FMI.

In acelasi context, Daniel Chitoiu a precizat ca termenul agreat cu FMI pentru privatizarea Oltchim este luna septembrie.

Chitoiu a mai adaugat ca managementul privat la Oltchim trebuie asigurat pana in luna iunie.

Potrivit acordului cu FMI semnat de Emil Boc, companiile Oltchim si Cupru Min trebuiau privatizate pana la finele lunii aprilie 2012.

Hidroelectrica,Transgaz, Nuclearelectrica vor avea management privat pana in octombrie

In perioada iunie - octombrie toate societatile si companiile care fac obiectul angajamentelor luate prin scrisoarea de intentie vor avea management privat, a mai anuntat, sambata, Daniel Chitoiu.

"Prima companie care va avea management privat va fi Hidroelectrica, urmatoarea va fi Transgaz, apoi Nuclearelectrica si Romgaz. De asemenea, vor fi in paralel demarate si procedurile de listare pe Bursa, pentru toate aceste companii", a declarat Daniel Chitoiu.

Potrivit acestuia, in acelasi timp vor fi demarate si "procedurile pentru privatizarea majoritara a celor doua complexe (Oltenia si Hunedoara, n.r.) cat si a societatilor din cadrul Electrica". "De asemenea, trebuie sa clarificam situatia la Termoelectrica", a mai aratat ministrul propus pentru Economie.

De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
#privatizare Cuprumin, #privatizare Oltchim, #management privat Oltchim, #Daniel Chitoiu intalnire FMI , #ministrul Economiei