Ziare.com

Daniel Chitoiu: Complexurile energetice si Transgaz vor fi listate in septembrie

Sambata, 11 August 2012, ora 12:32

   

Daniel Chitoiu: Complexurile energetice si Transgaz vor fi listate in septembrie
Transgaz si complexurile energetice Oltenia si Hunedoara vor fi listate pe bursa in luna septembrie, iar managerii privati pentru Transelectrica si Transgaz vor fi selectati pana la sfarsitul lui 2012, a anuntat sambata, ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, la inceputul discutiilor dintre autoritati si reprezentantii misiunii Fondului Monetar la Bucuresti.

"Termenele pentru privatizari si listari au fost decalate. Anterior, erau stabilite termene nerealiste si au fost luate masuri de accelerare a acestor procese. In ceea ce priveste Transgaz, avem prevazuta lansarea in septembrie. In ceea ce priveste actiunile majoritare la complexul energetic Oltenia si complexul energetic Hunedoara, acestea vor fi listate, la fel, in septembrie, si de asemenea la Electrica Distributie si Electrica Furnizare avem ca termen de listare inceputul anului viitor", a spus ministrul Economiei.

Acesta a precizat ca managerii privati pentru Transelectrica si Transgaz vor fi selectati pana la sfarsitul anului.

"La Electrica Furnizare vom avea management nou si manager general privat la sfarsitul lunii august si, respectiv, sfarsitul lunii septembrie. Pentru Transgaz si Transelectrica, avem manageri privati pana la sfarsitul acestui an, iar la Hidroelectrica vom avea si management privat, si listare. Sper ca Hidroelectrica sa iasa din insolventa la sfarsitul lunii septembrie", a precizat Daniel Chitoiu.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Misiunea Fondului Monetar International (FMI) si reprezentantii ministerelor vor analiza sambata, la Ministerul Finantelor Publice (MFP), scrisoarea de intentie aferenta celei de-a sasea evaluari a acordului dintre Romania si institutia financiara internationala.

Scrisoarea de intentie este documentul care concretizeaza rezultatul rundei de negocieri care a inceput pe 1 august si a fost inaintata vineri autoritatilor romane, urmand sa fie analizata pe parcursul sfarsitului de saptamana.

Misiunea comuna a Comisiei Europene, FMI si Bancii Mondiale, aflata in aceasta perioada la Bucuresti, are ca obiectiv evaluarea modului de respectare a angajamentelor din acordul cu aceste trei institutii la data de 30 iunie 2012. Pentru 30 septembrie va fi o noua misiune, undeva in jurul sfarsitului lunii noiembrie - inceputului lunii decembrie, cand se vor discuta in detaliu structura si politicile aplicabile in bugetul pe 2013.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1162 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Daca asta ar fi medic chirurg iar au as avea nevoie de operatie

Nu m-as lasa operat de asta.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor