Chitoiu: Privatizarea CFR Marfa va ajunge din nou in CSAT (Video)

Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 21:46
1688 citiri
Chitoiu: Privatizarea CFR Marfa va ajunge din nou in CSAT (Video)
Foto: Digi 24

Guvernul trebuie sa elaboreze o noua strategie de privatizare a CFR Marfa, urmand sa fie supusa avizului Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, potrivit ministrului Finantelor, Daniel Chitoiu.

Vicepremierul a spus, luni seara, dupa discutiile cu reprezentantii FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, ca elaborarea noii strategii este atributia Guvernului si nu a Presedintiei, informeaza Mediafax.

De asemenea, Daniel Chitoiu a mai afirmat ca CFR Marfa va fi restructurata incepand cu luna decembrie 2013, urmand a fi privatizata in anul 2015. Intrebat daca s-a luat in calcul insolventa CFR Marfa, ministrul Finantelor a raspuns: "Nu".

"In acord am prevazut restructurarea in vederea privatizarii la jumatatea anului 2015. Procesul s-a reluat, dar va incepe cu restructurarea. Privatizarea CFR Marfa e in prima jumatate a anului 2015.

Restructurarea incepe din luna decembrie, procedura demareaza si se finalizeaza in iunie 2015", a precizat Daniel Chitoiu.

Ponta, dupa discutiile cu FMI: Crestem salariul minim, scadem CAS-ul si marim accizele

Privatizarea CFR Marfa a esuat, pe 14 octombrie, dupa ce nu au fost indeplinite conditiile de privatizare. Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Roman (GFR), castigatorul licitatiei, a declarat ca i s-a comunicat ca nu este posibil sa fie facuta plata si finalizata tranzactia.

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a declarat, in seara aceleiasi zile, ca se analizeaza oportunitatea retinerii garantiei depuse de GFR pentru privatizarea CFR Marfa, dar si ca ministerul pe care il conduce si-a indeplinit obligatiile.

Pe 27 octombrie, ministrul a spus ca a invatat o lectie in urma escului privatizarii CFR Marfa: "O privatizare serioasa, de succes, nu se face in termen atat de scurt, o privatizare serioasa se face in cel putin un an si jumatate, doi ani".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, marți, 23 aprilie, la începutul ședinței de Guvern, să facă demersurile necesare pentru ca toate pensiile să fie...
România, pe ultimele locuri din Europa la achiziționarea cărților online. Cât de mult se cumpără ebook-uri și volume tipărite de pe internet
România, pe ultimele locuri din Europa la achiziționarea cărților online. Cât de mult se cumpără ebook-uri și volume tipărite de pe internet
În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi doar 7,2% din rezidenţii UE au făcut achiziţii online de cărţi...
#Daniel Chitoiu privatizare CFR Marfa, #privatizare CFR Marfa avizata CSAT, #CSAT aviz privatizare CFR Marfa , #ministrul Finantelor
Comentarii
Poza 3195
3195
rank 5
Prostiile lui Chitoiu nu trebuiesc comentate, ele il definesc !