Daniel Constantin a plecat vijelios din sedinta ALDE si acuza ca deciziile se pot lua de oameni din afara partidului

Duminica, 19 Martie 2017, ora 14:11
20935 citiri
Daniel Constantin a plecat vijelios din sedinta ALDE si acuza ca deciziile se pot lua de oameni din afara partidului
Foto: Ziare.com

Copresedintele ALDE, Daniel Constantin, a parasit sedinta Delegatiei Permanente a partidului, care se desfasoara la Palatul Parlamentului, acuzand neintelegeri cu Calin Popescu Tariceanu.

Daniel Constantin a sustinut ca sedinta de duminica nu a fost convocata statutar si le-a transmis jurnalistilor ca "vedeti aici oameni care conduc filiale locale si nu sunt consultati".

"Am tras un semnal de alarma ca exista un pericol ca deciziile sa se ia - atata timp cat oamenii nu sunt consultati - si de oameni din afara partidului", a precizat Daniel Constantin, care a parasit sedinta alaturi de alti fosti membri ai Partidului Conservator, pe care l-a condus in calitate de presedinte.

Intrebat care este relatia sa cu Tariceanu, Daniel Constantin a raspuns: "Cred ca e o intrebare fara sens in momentul asta".

Ministrul Mediului a explicat ca nu poate participa la sedinta si sa inlature de la deciziile luate in cadrul partidului pe liderii de organizatii si filiale locale.

"In orice democratie, orice partid politic care se doreste a fi democrat, daca nu si liberal, deciziile se iau de jos in sus - alegeri la nivel judetean, apoi se organizeaza alegeri. Daca se face altfel, nu pot accepta asa ceva.

(...) N-as vrea sa vulnerabilizez pozitia ALDE, dar daca lucrurile vor continua, o sa spunem si la ce decizii ne hotaram. Azi-dimineata am avut o discutie cu dl Tariceanu, o discutie de doua ore, prin care am incercat sa transparentizam mecanismul de luare a deciziilor, dar nu am ajuns la un numitor comun. Cum as putea sa validez un lucru care nu este neaparat ilegal, dar nestatutar?", a mai spus Constantin.

De altfel, membrii conducerii ALDE se reunisera duminica tocmai pentru a stabili data Congresului, la care va fi aleasa noua conducere a partidului, iar la ora 15:30 ar fi urmat sa aiba loc o conferinta de presa.

Daniel Constantin a spus ca nu va candida pentru sefia partidului: "Am convenit acum patru luni de zile ca vom avea presedinte unic si am convenit ca nu voi candida pentru functia de presedinte, ci voi ocupa functia de presedinte executiv".

Nu in ultimul rand, ministrul Mediului a precizat ca, "in politica romaneasca, atunci cand vorbesti despre principii, poate ca e prea mult, dar tin foarte mult sa se respecte principiile, tin foarte mult sa se respecte democratia".

Calin Popescu Tariceanu isi doreste sa aiba loc un Congres la sfarsitul lunii aprilie, in timp ce Daniel Constantin vrea intai alegeri interne in teritoriu, dupa care organizatiile judetene ale ALDE sa decida cine sa fie noul presedinte ale partidului, insa cel mai devreme la vara.

Pe 6 martie, Tariceanu a spus ca ALDE va renunta la conducerea cu doi presedinti, anuntand totodata un Congres de unificare dupa Paste, in urma caruia sa fie ales un singur presedinte.

Marti, Daniel Constantin a recunoscut ca sunt tensiuni in partid, a spus ca si el vrea un singur presedinte, dar nu si daca o sa candideze sau nu. Tot marti, presedintele PSD, Liviu Dragnea, spunea ca "doi membri PSD-ALDE sunt suparati, dar alianta va ramane", facand referire la Constantin si Victor Ponta.

Totodata, sambata au aparut informatii, pe surse, ca daca fostul presedinte al Partidului Conservator se va opune organizarii Congresului in luna aprilie, i-ar putea fi retras sprijinul politic in coalitia de guvernare pentru functia de ministru al Mediului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Daniel Constantin parasit sedinta ALDE, #tensiuni Constantin Tariceanu, #Daniel Constantin Congres ALDE, #tensiuni sedinta ALDE Congres , #ALDE