Daniel Constantin: Ma intalnesc cu Ponta, dar nu avem un proiect politic. Raman in ALDE

Luni, 27 Martie 2017, ora 12:33
5278 citiri
Daniel Constantin: Ma intalnesc cu Ponta, dar nu avem un proiect politic. Raman in ALDE
Foto: Hepta.ro

Vicepremierul Daniel Constantin a declarat, luni, ca se intalneste in continuare cu fostul premier PSD Victor Ponta, precizand ca acest lucru nu inseamna ca are, impreuna cu acesta, un proiect politic.

"Chiar daca domnul Tariceanu a incercat sa acrediteze ideea ca am un alt proiect politic, acuzandu-ma ca m-am intalnit cu domnul Ponta, eu stiu ca si domnul Tariceanu s-a intalnit cu domnul Ponta cand era prim-ministru; acum nu se mai intalneste, cand nu mai este prim-ministru, dar asta e alta discutie care tine de caracter.

Eu ma intalnesc cu domnul Ponta in continuare, chiar daca nu mai este presedinte PSD si premier. Asta nu inseamna ca avem un proiect politic", a spus Constantin.

El a precizat ca ramane in continuare in ALDE si l-a acuzat pe co-presedintele acestei formatiuni, Calin Popescu Tariceanu, de faptul ca practica politica "pumnului in gura".

"Raman in ALDE pentru ca ceea ce se intampla incalca orice regula a democratiei, a liberalismului, cred ca ceea ce face domnul Tariceanu nu va face bine aceste formatiuni politice. (...) Se continua politica pumnului in gura si a deciziilor care se iau unilateral de catre domnul Tariceanu", a adaugat Constantin.

Grindeanu a anuntat ca Daniel Constantin va fi remaniat

Premierul Sorin Grindeanu a anuntat ca a luat act de propunerile facute de ALDE pentru inlocuirea lui Daniel Constantin din functia de ministru al Mediului si vicepremier si numirea Gratielei Gavrilescu in locul sau.

El a precizat ca va trimite luni Administratiei prezidentiale propunerile de inlocuiri de ministri.

"Am venit la sedinta coalitiei, am luat act de decizia partenerului de coalitie, fiind un guvern politic", a spus Grindeanu.

Sorin Grindeanu a precizat ca urmeaza sa se faca o alta nominalizare pentru functia de ministru pentru Relatia cu Parlamentului, post ocupat de Gratiela Gavrilescu.

Constantin a pierdut sprijinul ALDE: Se comporta ca un tehnocrat

Liderii ALDE, reuniti duminica dupa-amiaza in sedinta Biroului Politic Central, au decis, cu majoritate de voturi, retragerea sprijinului politic vicepremierului Daniel Constantin, copresedinte al formatiunii.

"Votul a fost extrem de clar. Au fost 86 de voturi pentru, 5 abtineri si 12 voturi impotriva. Si eu m-am abtinut la acest vot, trebuie sa va spun.

Au inceput degradarea relatiilor in partid in momentul in care, saptamana trecuta, peste 30 de filiale au organizat delegatii permanente in care au cerut organizarea unui Congres Extraordinar. Nu te poti opune, de la inaltimea acestei functii, majoritatii organizatiilor", a precizat Tariceanu duminica, dupa votul din Biroul Politic Central.

"Colegul nostru (Daniel Constantin - n. red.) a devenit un sustinator si cantaret pe fata al binomului si al sistemului. Drumurile noastre s-au despartit politic in acest fel. Colegii nu au aceptat ca partidul sa fie reprezentat in guvern de un coleg care se poarta ca un tehnocrat. Politica tehnocrata se poate face in guverne tehnocrate, daca vor ajunge vreodata sa mai fie in Romania", a mai spus duminica presedintele Senatului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Daniel Constantin demis, #Daniel Constantin ALDe , #ALDE