Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Daniel Constantin recunoaste tensiunile din ALDE - vrea un singur presedinte, dar nu s-a hotarat daca o sa candideze

Marti, 14 Martie 2017, ora 16:21
2998 citiri
Daniel Constantin recunoaste tensiunile din ALDE - vrea un singur presedinte, dar nu s-a hotarat daca o sa candideze
Foto: Facebook/Daniel Constantin

Copresedintele ALDE, Daniel Constantin, a declarat marti ca doreste un singur presedinte al partidului, dar ca el nu s-a decis daca va candida pentru presedintia formatiunii.

Constantin spune ca situatia e "oarecum tensionata in interiorul ALDE".

"Exista, nu am ascuns lucrul acesta, exista o situatie oarecum tensionata in interiorul ALDE, dar cred ca lucrul cel mai important pentru toata tara, pentru clasa politica si pentru societate, este acela ca nu va exista niciun fel de vulnerabilitate sau vulnerabilizare a Coalitiei majoritare. (...) Coalitia este solida in acest moment. Sigur, ceea ce se va intampla in ALDE vom vedea la momentul respectiv", a spus Daniel Constantin.

Intrebat daca sustine ideea unei presedintii unice, acesta a raspuns ca este lucrul pe care si-l doreste de doi ani.

Citeste si Tariceanu anunta ca ALDE renunta la conducerea cu doi presedinti

"Nu numai ca o sustin, este lucrul pe care l-am agreat de acum doi ani de zile, de cand am facut Congresul ALDE. Exista aici o disputa, daca vreti sa intram in detalii, vizavi de dorinta filialelor locale.

Exista anumite filiale care vor sa facem un congres, de jos in sus, asa cum este prevazut oarecum in normele nescrise democratice si alte filiale care vor sa faca un congres de sus in jos. Si aici sunt anumite discutii, cum sa stabilim aceste principii si dupa aceea, data congresului. Discutiile in ALDE nu au inceput de la congres, ci de la cu totul alte lucruri, care tin de ceea ce inseamna principii", a precizat Constantin.

El a adaugat ca nu intentioneaza sa demisioneze din ALDE.

"ALDE s-a constituit pe structura Partidului Conservator. (...) Atata timp cat sunt presedintele acestui partid de sapte ani de zile, (...) nu vad de ce as pleca in alta parte", a afirmat Daniel Constantin.

Vezi si ALDE vrea presedinte unic cat mai repede, sa nu mai fie vina aruncata dintr-o parte in alta. Tariceanu e favorit

Copresedintele ALDE, Daniel Constantin inca nu s-a decis daca va candida pentru presedintia partidului.

"Voi stii dupa ce vom stabili toate lucrurile si dupa ce toate lucrurile vor intra, sa spunem asa, in normal. Dupa ce vom agrea care va fi formula, cum vom face alegerile. Pentru ca atunci cand am facut Congresul, v-am spus, am agreat ca in 2017 sa avem o conducere unica si chiar daca nu am scris in Statut, se intelege din prevederile statutare, ca alegerile ar trebui sa porneasca de jos in sus.

Daca ele vor porni de jos in sus, vom avea Congresul cat mai repede. In momentul in care toate aceste lucruri vor fi stabilite, voi spune si care este optiunea mea", a anuntat Daniel Constantin.

Liderul ALDE s-a intalnit marti, la Sibiu si cu conducerea filialei locale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#Daniel Constantin ALDE presedinte, #Daniel Constantin tensiuni ALDE, #Daniel Constantin ALDe, #alegeri ALDE Daniel Constantin , #ALDE