Constantin explica Legea privind Camerele pentru Agricultura

Vineri, 15 Iunie 2012, ora 18:35
2705 citiri
Constantin explica Legea privind Camerele pentru Agricultura
Foto: dcnews.ro

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a afirmat ca din conducerea Camerelor Agricole vor putea face parte doar factorii direct implicati, institutii si persoane fizice, dupa promulgarea de catre Presedinte a modificarilor aduse de Parlament la Legea privind Camerele pentru Agricultura, Silvicultura si Dezvoltare Rurala.

"De astazi inainte, din conducerea Camerelor Agricole vor face parte doar factorii direct implicati, adica organizatiile si asociatiile profesionale, patronatele si sindicatele din domeniul agricol, cooperativelor agricole, proprietarii padurilor, unitatile de cercetare, fermierii cu varsta pana in 30 de ani si medicii veterinari" a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin.

Referindu-se la adoptarea, joi, de catre Camera Deputatilor a modificarilor aduse la Legea 283/2010, ministrul Agriculturii a apreciat ca efectul acestora va fi "dezvoltarea potentialului agricol" si "valorificarea potentialului local".

"Ma bucur ca, in sfarsit, Camerele Agricole sunt ale agricultorilor. Acum, acestia vor fi cei care isi vor elabora propriile norme de functionare. Vom avea, astfel, garantia ca vor lua masurile cele mai potrivite pentru dezvoltarea unei agriculturi durabile, moderne si competitive.

Efectul direct va fi acela de dezvoltare a exploatatiilor agricole, a fermelor familiale, iar potentialul agricol local va fi valorificat. Cea mai importanta modificare facuta proiectului de lege initial a fost aceea de a-i lasa pe fermieri sa isi aleaga reprezentantii in comitetul de initiativa", a spus Daniel Constantin.

Proiectul de lege care prevede reglementarea, modificarea si completarea Legii nr. 283/2010 privind Camerele pentru Agricultura, Silvicultura si Dezvoltare Rurala a fost adoptat, pe 14 iunie, de catre Plenul Camerei Deputatilor.

Potrivit presedintelui Comisiei pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice, deputatul Adrian Radulescu, modificarile aduse se refera la organizarea alegerilor pentru camerele agricole zonale, sistemul electiv al acelor camere, la atributiile si functionarea Camerelor Agricole care faceau inoperabile unele masuri dispuse de lege.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Daniel Constantin conducere Camere Agricole, #Daniel Constantin lege Agricultura , #ministrul Agriculturii