Constantin linisteste fermierii: Lucrurile se vor rezolva repede. Trebuie sa recastigam increderea (Video)

Miercuri, 20 Martie 2013, ora 16:05
1999 citiri
Constantin linisteste fermierii: Lucrurile se vor rezolva repede. Trebuie sa recastigam increderea (Video)

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a dat asigurari ca lucrurile vor reveni la normal si ca fermierii nu trebuie sa se ingrijoreze de tensiunile legate de laptele toxic.

"Am convocat o intalnire azi, noi suntem in legatura permanenta cu fermierii. Au fost cateva situatii intalnire si convoc o noua intalnire pentru a gasi solutii noi, astfel incat sa iesim din blocaj. Ar putea aparea probleme la livrarea laptelui, deci intre producatori si procesatori. Dar la procesatori nu s-a pus problema sa creasca importurile, problema e de fapt la consum si trebuie sa recastigam increderea consumatorilor.

Maine (joi - n.r.), dupa conferinta de presa, lucrurile vor reintra in normal, s-au facut multe analize in ultima perioada, iar principalul beneficiar va fi consumatorul. Trebuie sa ne preocupam astfel incat industria si vanzarile sa nu fie in pericol", a declarat ministrul Daniel Constantin, la iesirea de la sedinta de Guvern.

Tone de lapte aruncate pe camp in semn de protest: Isteria aflatoxinei, cauzata de interese externe?

El a reiterat ca dupa prezentarea analizelor ar trebui ca oamenii sa se linisteasca, avand in vedere ca autoritatile au identificat fermele care au probleme la furaje, iar acestea au fost distruse si inlocuite, astfel ca in cateva zile laptele de acolo va fi din nou bun de consum.

De asemenea, ministrul a dat compania Danone drept un exemplu pozitiv, avand in vedere ca la fabricile lor laptele cu aflatoxina a fost combinat cu unul curat, iar substanta nu s-a mai regasit in produsul final.

"Nu trebuie sa mai existe niciun fel de ingrijorare, au fost doar cateva cazuri izolate, care au fost reparate", a subliniat Daniel Constantin.

In plus, dupa intalnirea avuta cu fermierii si cu reprezentantii ANSVSA, ministrul a precizat ca s-au descoperit 25 de ferme cu probleme, dintr-un total de 700 care au fost verificate.

Legat de fermierul din Branesti, judetul Ilfov, care a varsat pe camp cateva tone de lapte, in semn de protest, ministrul a precizat ca l-a invitat la reuniunea cu fermierii, insa acesta a refuzat si sa vorbeasca la telefon cu el, invocand faptul ca este de alta culoare politica.

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) va organiza, joi, o conferinta de presa, pentru a prezenta rezultatele investigatiilor facute la fermele la care a existat suspiciunea ca ar exista lapte sau furaje cu aflatoxina.

Presedintele interimar al institutiei, Vladimir Manastireanu, au fost prelevate 1.076 de probe de lapte crud si lapte pasteurizat, destinate comercializarii directe catre consumatorul final, precum si probe de lapte destinat procesarii ulterioare, in vederea obtinerii produselor lactate.

Fermierii vor demisia lui Daniel Constantin

Fermierii acuza Guvernul de proasta gestiune a situatiei, unii dintre ei cerand demisia ministrului de resort.

Dorin Cojocaru, director general al Asociatiei Patronale Romane din Industria Laptelui (APRIL), a spus ca politicienii ar trebui sa fie mai responsabili si mai temperati.

"Cine a declansat tot balamucul asta cred ca nu s-a gandit ca poate distruge o industrie cu 16.000 de angajati, care mai are, pe langa ea, sute de mii de ferme si alte industrii conexe, cea alimentara, furaje, ambalaje, ingrediente etc. La ora actuala, nu stiu unde se va ajunge, din cauza unor iresponsabili care au sarit peste niste protocoale procedurale conform unor legislatii europene", a precizat Dorin Cojocaru, pentru Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Constantin scandal lapte toxic, #ministru Agricultura scandal lapte toxic, #Constantin fermieri lapte toxic, #scandal lapte toxic , #ministrul Agriculturii